Prvi zvanični rezultati istrage: Napadač na Trampa delovao sam, koristio poluautomatsku pušku AR 556

 
A. P.
A. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Navodi se da nema indicija da je napadač pucao na Trampa iz ideoloških razloga, a FBI pregleda naloge na društvenim mrežama, korušćeno oružje i DNK uzorke kao dokaze

Napadač koji je sinoć pucao na bivšeg predsednika SAD i kandidata Republikanske stranke na predstojećim predsedničkim izborima Donalda Trampa delovao je sam, i koristio je legalno kupljenu pušku koju je kupio otac osumnjičenog, saopšteno je večeras iz FBI-a.

''Reč je o poluautomatskoj puški AR 556. FBI nije pronašao nikakve indicije da je osumnjičeni imao neke mentalne bolesti. Na napad se gleda i kao domaći teroristički akt i kao na pokušaj ubistva'', poručeno je iz američke agencije, a prenosi Rojters.

Navodi se da nema indicija da je napadač pucao na Trampa iz ideoloških razloga, a FBI pregleda naloge na društvenim mrežama, korušćeno oružje i DNK uzorke kao dokaze.

''Pretnje i pozivi na nasilje već su u porastu na internetu, a pogotovo nakon ovog događaja'', saopšteno je iz FBI.

Tramp je povređen u pucnjavi u subotu uveče tokom mitinga u Batleru u Pensilvaniji.

Kako je saopštila američka Tajna služba, naoružani napadač i najmanje jedan posetilac skupa su ubijeni, a još dve osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povređene.

Federalni istražni biro saopštio je da je 20-godišnji Tomas Metju Kruks, koji je takođe ubijen, identifikovan kao osumnjičeni u pokušaju ubistva Trampa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Tramp konačno priznao poraz: "Naše putovanje tek počinje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soko zove orla

    14. jul 2024 | 23:26

    Ako ce Tramp da poveruje u to ,meni nije problem.

  • Čika Velja

    15. jul 2024 | 10:31

    Smišljena medijska satanizacija i računa na labilne i naoružane pojedince koji u Americi čini 80% populacije!!! Upravo je na delu satanizacija Aleksandra Vučića,a Viktor Orban je sledeći!? Da vidimo gde će prvo da pukne???

  • Veteran

    15. jul 2024 | 08:12

    Pa to je mali kalibar, samo ga je pecnuo ko vrapca, uostalom samo vi tamo preko bare dozvoljavajte kupovinu oružja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA