Trampova poruka Amerikancima dan posle atentata: Sada je važnije nego ikada da budete ujedinjeni

 
A. P.
A. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nećemo se plašiti, već ćemo umesto toga ostati otporni u svojoj veri i prkosni pred licem zla, poručio bivši predsednik SAD

Bivši američki predsednik Donald Tramp poručio je danas da je u ovom trenutku važnije nego ikada da građani SAD budu ujedinjeni i "pokažu pravi karakter Amerikanaca, ostajući jaki i odlučni".

Tramp je u drugoj objavi na svojoj društvenoj mreži Truth Social od atentata koji je na njega izveden u subotu, naveo da se jedva čeka da se "ovoj velikoj naciji" obrati na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u Viskonsinu koja sutra počinje.

On je zahvalio svima na mislima i molitvama i ocenio da je "samo Bog sprečio da se desi ono što se ne može zamisliti".

"Nećemo se plašiti, već ćemo umesto toga ostati otporni u svojoj veri i prkosni pred licem zla. Naša ljubav ide prema ostalim žrtvama i njihovim porodicama. Molimo se za oporavak ranjenih, a u srcima čuvamo uspomenu na tako strašno stradalog građanina", napisao je Tramp.

Bivši predsednik SAD je prethodno na istoj društvenoj mreži potvrdio da je na republikanskom skupu u Pensilvaniji pogođen iz vatrenog oružja i rekao da ga je metak pogodio u gornji deo desnog uha.

Tramp je zahvalio američkoj tajnoj službi i podršci predstavnika zakona na njihovom "brzom odgovoru“ i izrazio saučešće "porodici osobe koja je ubijena na mitingu, kao i porodici druge osobe koja je teško povređena.”

Tramp je povređen u pucnjavi u subotu uveče tokom mitinga u Batleru u Pensilvaniji.

Kako je saopštila američka Tajna služba, naoružani napadač i najmanje jedan posetilac skupa su ubijeni, a još dve osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povređene.

Federalni istražni biro (FBI) saopštio je da je 20-godišnji Tomas Metju Kruks identifikovan kao osumnjičeni u pokušaj ubistva Trampa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Atenat na Donalda Trampa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA