Trampov savetnik otkrio zašto je bivši predsednik pomerio glavu: Zbog ove odluke je i dalje živ

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Scavino je dodao: "Zahvalan je za sve molitve, ljubav i podršku, dok se priprema za republikansku konvenciju u Viskonsinu!

Izborni savetnik Donalda Trampa tvrdi da je bivšem predsedniku život spasao njegov potez da se pozove na grafikone na video ekranu na njegovom mitingu u Pensilvaniji u subotu. Dan Scavino Jr. je rekao da je blagi pokret Trampove glave ka vizuelnoj pomoći na ekranu bio razlog zašto je metak samo okrznuo njegovo uho umesto da ga pogodi u glavu.

"Hvala Bogu što je sinoćnji skup bio jedan na kojem je predsednik Tramp želeo da koristi i referiše na jumbotron, što ga je nateralo da blago pomakne glavu u trenutku pucnjave", napisao je Scavino u nedelju ujutru na X.

Scavino je dodao: "Zahvalan je za sve molitve, ljubav i podršku, dok se priprema za republikansku konvenciju u Viskonsinu!"

Ranije na skupu, Tramp je priznao da "ne ide po teleprompteru" i da želi da se fokusira na politiku južne granice prvo. Zamolio je svoj tim da prikaže grafikone na jumbotron ekranu koji prikazuju statistiku imigracije.

To je bilo kada je okrenuo glavu na stranu upravo pre nego što se čulo nekoliko pucnjeva, a bivši predsednik je uhvatio za uvo pre nego što se sklonio iza govorničke bine, piše Dejli mejl.

Napadač je neutralisan od strane američke Tajne službe nekoliko sekundi nakon što je pucao u Trampa. Jedan učesnik skupa koji se našao na nišanu je preminuo, dok su dvojica drugih kritično povređena i još su u bolnici, prema vlastima.

Video snimak incidenta pokazuje da je neposredno pre nego što je Tramp pogođen u uvo, blago okrenuo glavu da pogleda ekran preko svojih desne ramena - pokret glave koji mu je verovatno spasao teže povrede ili čak smrt.

Baš nakon što je bivši predsednik malo promenio svoj položaj, metak je izgleda pogodio njegovo uvo dok je Tramp rukom dodirnuo svoju glavu i sklonio se iza govorničke bine.

U gornjem desnom uglu videa, brzo se krećuća siva tačka, koja bi mogla biti metak, pojavila se na osam sekundi.

Slika uhvaćena od strane fotografa The New York Timesa Douga Millsa pokazuje metak kako leti pored Trampove glave dok se on drži za uvo sa glavom okrenutom udesno.

(Telegraf.rs)

Video: Odjednom se nebo zacrnelo, a vetar je počeo da nosi sve: Zastrašujući snimak nevremena u Hrvatskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    14. jul 2024 | 17:10

    Ovo je poruka od Boga. Sudbinski su zapisane stvari koje Trump mora uraditi i koje ce spasiti na hiljade zivota.

  • svisuteroristiisti

    14. jul 2024 | 16:36

    B čuva Trampa. Poznata metoda elimisinja svih koje ne mogu da pobede na zakonit način.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA