Prve reči predsednika Bajdena o pucnjavi na Trampovom mitingu

 
M. B.
M. B.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Tokom govora američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa u Pensilvaniji začula se pucnjava

Nakon pucnjave tokom govora Donalda Trampa, AP je objavio i kakva je bila prva reakcija aktuelnog američkog predsednika Bajdena.

Predsednik Amerike je o incidentu upitan u trenutku kada je izlazio iz crkve u Rehobot Biču, ali je kazao da o napadu nije u potpunosti informisan.

Ministarstvo za unutrašnju bezbednost saopštilo je ubrzo da Bajdenu stižu ažurirane informacije od američke Tajne službe.

Tek nakon toga usledila je celovita reakcija.

"Zahvalan sam što čujem da je bezbedan i da je dobro. Molim se za njega i njegovu porodicu i druge koji su bili na mitingu, dok čekamo dodatne informacije. Džil i ja smo zahvalni Tajnoj službi što su ga izvukli na bezbedno. Nema mesta ovakvoj vrsti nasilja u Americi. Moramo se ujediniti kao nacija i osuditi ovo nasilje", navodi se u Bajdenovom saopštenju.

Tokom govora američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa u Pensilvaniji začula se pucnjava, pri čemu je bivši predsednik hitno sklonjen sa bine od strane obezbeđenja.

blur Donald Tramp izbori pokušaj atentata Foto: Tanjug/AP

Tramp je, dok je držao govor, izgledao kao da je pao na zemlju. Brzo je okružen agentima Tajne službe i ostao je na zemlji oko minut. Zatim je ustao, podigao pesnicu u vazduh, pre nego što je sklonjen sa bine i odveden u vozilo, koje je brzo napustilo mesto događaja.

Sve vesti o ovom događaju moćete pronaći u našem BLOGU.

(Telegraf.rs)

Video: Tramp dao autogram konobarici, pred masom joj se potpisao na potpuno neočekivanom mestu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    14. jul 2024 | 06:20

    Kakva je ovo demokratija zapada i amerike pucati u coveka koji se kandiduje za presednika g trampa nije dosta sto protiv njega vodite sudske sporove sad ga ubijate bruka i sramota

  • Sombrac

    14. jul 2024 | 03:21

    Sljaam matori,ni tad nemoze da ubije postenog coveka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA