Putinova taktika u ratu protiv Zapada: Migranti kopljem ubili poljskog graničara na granici sa Belorusijom

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Poginuli graničar je identifikovan kao narednik Mateuš Sitek (21), njega je koplje pogodilo u grudi

Jedan poljski graničar preminuo je nakon što je pogođen kopljem na granici sa Belorusijom, kada je grupa migranata pokušala da iz Belorusije uđe u Poljsku!

Kako je preneo Dailymail, incident se dogodio prošlog meseca i poslenji je u nizu u okviru ratne taktike koju ruski predsednik Vladimir Putin primenjuje protiv Zapada, što podrazumeva slanje velikog broja migranata preko granice.

Poginuli graničar je identifikovan kao narednik Mateuš Sitek (21). On je iz sela Novi Lubiel. Nastradao je kada je grupa migranata iz Afrike i sa Bliskog istoka pokušala da pređe granicu i uđe u Poljsku gađajući graničare raznim predmetima. Njega je koplje pogodilo u grudi.

Hitno je prebačen u bolnicu, ali je preminuo posle nekoliko sati uprkos naporima doktora da ga spasu. Saučešće porodici poginulog vojnika uputio je i Donald Tusk, premijer Poljske:

"Domovina i njegovi saborci nikad neće zaboraviti ovu žrtvu. Mladi vojnik je dao život da se odbrani granica Poljske", naveo je Tusk.

Migranti su koristili improvizovano oružje. Koplje je bilo napravljeno od drveta sa metalnim šiljkom. Poljska je na granicu sa Belorusijom poslala dodatne vojne i policijske snage nakon velikog talasa migranata koji pokušavaju da se domognu Evropske unije.

Na Tiktoku je nedavno objavljen snimak žestokog sukoba na granici koja je u međuvremenu ojačana novom žicom. Poljski zvaničnici veruju da je talas migranata na granci posledica Putinove taktike da se unese haos u zemlje članice EU, koje podržavaju Ukrajinu.

Prema poljskim zvaničnicima 90 odsto migranata na granici ima ruske vize.

(Telegraf.rs)

Video: Pobuna migranata: Seku žicu na granici, oružane snage reaguju suzavcem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA