Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka stala po cigare dok joj je beba umirala u kolima: Mališan u bolnicu primljen plav, ceo se ohladio

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dok je bila u kupatilu, čula je buku u dnevnoj sobi gde je zatekla sina kako se guši žitaricama zbog čega ga je odmah odvezla u bolnicu

  • 1
Samantha McCormack Foto: Blount County Sheriff’s Office

Majka iz Alabame, Samanta Mekormak (30), osuđena je na zatvorsku kaznu u trajanju od 25 godina jer je svog 18-mesečnog sina Enza Mekormaka ostavila u automobilu kako bi kupila cigarete i sipala gorivo.

Ona je bila na putu do bolnice, jer se prethodno njen sin kod kuće zagrcnuo žitaricama. Majka se uplašila kada je videla sina da se bori da udahne vazduh zbog čega je odmah krenula u bolnicu, međutim, stala je do prodavnice da kupi cigare i sipa gorivo. Kada se vratila u automobil, zatekla je sina plavog i hladnog na dodir. Odmah je alarmirala Hitnu pomoć.

Nažalost, mališan je nekoliko dana kasnje preminuo u bolnici. Kasnije se ispostavilo da je dečak nekoliko dana pred smrt bio maltretiran, a ustanovljeno je da ga je zlostavljao Samantin dečko. On je dečaka često čuvao dok je njegova majka radila, a mediji prenose da je žena znala šta mu očuh radi, ali da nije reagovala.

Tragični događaj se desio pre pet godina, a majka je ranije priznala krivicu za krivično delo ubistva i zlostavljanje deteta. Na sudu je izrečeno da je mališan pretrpeo ozbiljan udarac tupim predmetom pre smrti u septembru 2019. godine.

Samantha McCormack Foto: Blount County Sheriff’s Office

Takođe, na sudu je rečeno da je majka "namerno zlostavljala dete ostavljajući ga na čuvanje nekome za koga je znala da je nasilan". Muškarac je kasnije priznao da mu je dečak jednom prilikom ispao jer mu je "čupao dlake na grudima".

Ipak, doktor koji je svedočio na suđenju 2023. godine je rekao da je mališan pretpeo traumu tupim predmetom i povrede usled treskanja. Ovu priču je potvrdila i Valerija, doktorka forenzike i patologije u Alabami. Ona je rekla da je Enzo imao višestruke kontuzije na glavi, što ukazuje na to da je dete udareno na najmanje dva mesta u glavu.

Majčin tadašnji partner, 32-godišnji Robert Kit Elmor mlađi, osuđen je 2023. godine za ubistvo i to na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta.

Okružni tužilac Pamela Kejsi je tvrdila da je majka ostavila svog sina njenom partneru uprkos tome što je znala da ga je zlostavljao.

Kejsi je objasnila da su Služba hitne medicinske pomoći okruga Blount i zamenici šerifa pozvani u jednu prodavnicu u 19 časova 6. septembra 2019. godine, i da su zatekli 18-mesečno dete u respiratornom distresu, hladnog na dodir i plave boje.

Mekormak je tada ispričala istražiteljima da je, dok je koristila kupatilo, čula buku u dnevnoj sobi i zatekla svoje dete kako se guši žitaricama, navodi se u sudskim dokumentima.

Nekoliko dana pre dečakove smrti, Elmor se brinuo o mališanu, a u jednom trenutku je poslao poruku majci rekavši da Enzo "ne diše, da je mlohav i plav", piše Independent.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siny

    12. jul 2024 | 12:00

    Kad ih vidiš, sve ti jasno. Ali bar ih dugo dugo više niko neće viđati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA