≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gacali kroz mulj do struka da izvuku Srbina koji je poginuo u padu aviona: Detalji tragedije na Floridi

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spasioci su se probijali kroz blato do struka kako bi uspeli da stignu do olupine

  • 1

Tela Srbina G. J. i još jednog muškarca izvučena su iz olupine malog aviona koji je u sredu oko 14 časova pao u močvarno jezero na Floridi u okrugu Palm Bič.

"Avion Piper PA28 sleteo je sa piste na aerodromu opšte avijacije okruga North Palm Beach, i srušio se u močvarnu oblast na kraju piste", rekla je Sara Tejlor Salik, portparol Nacionalnog odbora za bezbednost saobraćaja.

Spasiocima je bilo potrebno više od sat vremena da lociraju letelicu i iz nje izvuku G. J. i njegovog saputnika.

Olupina, koja se raspala na najmanje dva dela, uočena je iz helikoptera, a spasioci su potom gacali kroz blato do struka kako bi uspeli da izvuku tela iz aviona. Na obali je rađena reanimacija, nakon čega su dvojica muškaraca prevezena u najbližu bolnicu. Nažalost, uprkos naporima lekara, u bolnici su proglašeni mrtvim.

Prema navodima zvaničnika, letelica je očigledno imala problem pri sletanju i sa piste je proklizala ka močvarnom jezeru koje se nalazi u neposrednoj blizini.

"Kada je letelica uletela u vodu deo krila ili repni deo aviona je otkinut. Spasioci su rekli da se letelica raspala na dva dela. Više vatrogasnih ekipa i pripadnici kancelarije okružnog šerifa brzo su stigli na lice mesta, imali smo i ekipu u vazduhu", naveli su zvaničnici.

Kako je navedeno, u roku od dva minuta su ronioci bili u vodi.

"Helikopter je iz vazduha tragao za letelicom i upravo je posada helikoptera uočila olupinu. Kada smo stigli do olupine videli smo dve osobe unutar aviona. Žrtve smo izvukli uz pomoć korpe helikoptera", naveli su.

"Naši ronioci su morali da se probiju kroz mulj do struka da bi stigli do vode u koju su mogli da zarone i stignu do letelice", dodali su.

U toku je istraga kako je došlo do nesreće.

(Telegraf.rs)

Video: Prvi snimak turističkog aviona koji je pao u Crnoj Gori

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA