Šef poljske vojske: Moramo se pripremiti za rat punog opsega

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

"Danas moramo pripremiti naše snage za sukob punog opsega, a ne za sukob asimetričnog tipa", rekao je general Kukula

Poljska mora pripremiti svoje vojnike za "sukob velikih razmera", poručio je načelnik generalštaba poljskih oružanih snaga. General Vjeslav Kukula najavio je da će se broj vojnika na istočnoj granici zemlje povećati sa 6.000 na 8.000 do oktobra, javlja Index.hr.

"Danas moramo pripremiti naše snage za sukob punog opsega, a ne za sukob asimetričnog tipa", rekao je general Kukula.

Poljska je u maju objavila detalje o "Istočnom štitu", programu vrednom 2.5 milijardi dolara za jačanje obrane duž granice sa Belorusijom i Rusijom.

Belorusija i Kina održale su jučer vojne vežbe u blizini poljske granice. Granica s Belorusijom takođe je žarište otkako su migranti tamo počeli da pristižu 2021. Belorusija je otvorila putničke agencije na Bliskom istoku nudeći novu neslužbenu rutu u Evropu. Evropska unija odgovorila je da je potez Minska ciljano osmišljen da bi se stvorila kriza.

Poljske oružane snage su na kraju prošle godine imale oko 190.000 pripadnika. Navedenu brojku planiraju da povećaju na 300.000 u roku od nekoliko godina.

(Telegraf.rs)

Video: Drogiran jurcao skoro 200 na sat: Pogledajte suludu vožnju motocikliste u Laćarku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    11. jul 2024 | 05:41

    HAHAHAHA....E GENERALU SLABO SI TI UCIO U VOJNOJ SKOLI....AKO KRENE RAT VI NECETE POSTOJATI. ......

  • bl@

    11. jul 2024 | 00:43

    Prvo morate biti svjesni da je rat u Ukrajini poprilicno karatkeristican a da bi vas zadesilo nesto apsolutno drugacije i u tako kratkom roku da vam tu nikakava priprema ( sem kopanja jazbina na dubini od 4-5 km) ne bi pomogla pa prema tome mislim (a i vi ste tog apsolutno svjesni) da treba da prestanjete laprdati uludo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA