Džordž Kluni pozvao Bajdena da se povuče: "Potreban nam je novi kandidat"

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Džordž Kluni pozvao Bajdena da odustane od kadidature za reizbor

Glumac, aktivista i veliki donator Demokratske partije Džordž Kluni pridružio se rastućem broju demokrata koji su u sredu pozvali predsednika SAD Džoa Bajdena da se povuče, izražavajući svoje divljenje prema predsedniku u članku za Njujork Tajms gde je otvoreno kritikovao Bajdenovo trenutno stanje, prenosi CNN.

"Volim Džoa Bajdena," napisao je Kluni u gostujućem eseju objavljenom u Tajmsu u sredu.

"Kao senatora. Kao potpredsednika i kao predsednika. Smatram ga prijateljem i verujem u njega. Verujem u njegov karakter. Verujem u njegove moralne vrednosti. U poslednje četiri godine, pobedio je u mnogim bitkama sa kojima se suočio.

"Ali", dodao je Kluni, "jednu bitku ne može dobiti, a to je borba protiv vremena."

Kluni je rekao da "Džo Bajden sa kojim sam bio pre tri nedelje na prikupljanju sredstava nije bio onaj Džo 'velika j***** stvar' Bajden iz 2010."

"Nije bio ni Džo Bajden iz 2020. godine. Bio je isti čovek kojeg smo svi videli na debati."

Nastavio je: "Naši lideri stranke moraju prestati da nam govore da 51 milion ljudi nije videlo ono što smo upravo videli. Svi smo toliko uplašeni od mogućnosti drugog Trampovog mandata da smo odlučili da ignorišemo svaki znak upozorenja."

Pozvao je ključne demokrate – navodeći Čaka Šumera, Hakima Džefrija i Nensi Pelosi – da zamole Bajdena da se "dobrovoljno povuče."

"Nećemo pobediti u novembru sa ovim predsednikom," upozorio je Kluni, dodajući da zakonodavci sa kojima je privatno razgovarao dele ovo mišljenje.

Kluni je bio glavni govornik na prikupljanju sredstava 15. juna sa Bajdenom i bivšim predsednikom Barakom Obamom koje je prikupilo oko 28 miliona dolara za njegovu kampanju za reizbor.

Nekoliko nedelja pre tog prikupljanja sredstava, Bajden je oštro kritikovao napore Međunarodnog krivičnog suda da izda naloge za hapšenje protiv izraelskih i Hamasovih lidera. Supruga Džordža Klunija, Amal Kluni, bila je među grupom pravnih stručnjaka koji su savetovali MKS da traži te naloge.

(Telegraf.rs)

Video: Drogiran jurcao skoro 200 na sat: Pogledajte suludu vožnju motocikliste u Laćarku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA