Vreme čitanja: oko 3 min.

"Tata je pokušao da me ubije": Jezive reči mališana kom otac nije dao da napusti kuću koja je gorela u požaru

A. R.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Policija Novog Južnog Velsa tretira požar u kući u parku Lalor kao višestruko ubistvo povezano sa nasiljem u porodici, a državni premijer je rekao da bi se 28-godišnji otac sedmoro dece mogao suočiti sa "najozbiljnijim optužbama koje se nude"

  • 0
decak vatra Foto: Shutterstock

Stravičan požar u kojem je stradalo troje dece, uključujući bebu od nekoliko meseci, istražuje se kao ubistvo, a vest o ovom tragičnom događaju dugo će se prepričavati u zapadnom Sidneju. Glavni osumnjičeni je otacDin Hesmen (28) koji je pokušao da svoju decu i ženu Stejsi Gamage (29) "zadrži u kući dok je buktala vatra" a da "policiji i vatrogascima onemogući ulaz".

U požaru je, pored troje stradalih, povređeno još četvoro dece kao i njihova majka Stejsi, a glavni osumnjičeni je 28-godišnji muškarac koji je članove svoje porodice sprečavao da napuste zapaljenu prostoriju.

Policija Novog Južnog Velsa tretira požar u kući u parku Lalor kao višestruko ubistvo povezano sa nasiljem u porodici, a državni premijer je rekao da bi se 28-godišnji otac sedmoro dece mogao suočiti sa "najozbiljnijim optužbama koje se nude".

Slučaj, koji je izazvao masovno gnev, dolazi dok se Australija grčevito bori sa samoproglašenom "nacionalnom krizom" porodičnog nasilja. Kako lokalna istraživanja kažu, jedno dete umire od ruke skoro na svake dve nedelje.

"Osećamo se posramljeno, nismo znali da je beba unutra", rekla je za BBC Eva, čije je ime promenjeno iz bezbednosnih razloga.

Ona krivi sebe za smrt dece preko puta njene kuće jer kako kaže "nije ranije primetila pakao", kao i da nije dovoljno brzo pozvala Hitnu pomoć.

Dean Heasman otac Sidnej Foto: Facebook

Prvi je požar primetio komšija Hokins, koji je odmah alarmirao Evu i njenog muža da zovu policiju i Hitnu pomoć. Njega je iz kreveta isterao jak udarac zbog čega je izašao na ulicu da proveri da mu automobil nije udaren ali je svedočio pravom užasu.

On je pokušao više puta da uđe u kuću i spase troje dece, ali da nije u tome uspeo, već ih je policija izvukla, ali su nažalost dva dečaka preminula u bolnici od posledica povreda.

Eva i njen muž su takođe pomagali svim silama da se požar ugasi i da spasu decu sve dok vatrogasci nisu preuzeli kompletno taj posao.

Oni su deci, kako je koje izlazilo iz kuće, pružali utehu, a Eva se seća da je jedan dečak promrljao "pokušao je da me ubije".

"Tata je pokušao da me ubije", odmah za njim je rekao dečak (4) koji je preživeo vatrenu stihiju i koji je odmah potom upitao "da li će njegove igračke biti bezbedne".

Požar vatra vatrogasci Australija Foto: Tanjug/AP

Jedna od poslednjih stvari kojoj je prisustvovala bila je "policija koja je izvodila tatu, koji je bio u donjem vešu", a nadzornik detektiva Deni Doerti je naveo da je otac dece pokušao da spreči "policiju, službenike za reagovanje i komšije" da uđu u zapaljenu kuću, "sa namerom da zadrže decu unutra".

Ovakva vrsta zločina, kada roditelj namerno ubije svoje dete, drugi najčešći oblik ubistva u porodici u zemlji.

"Ova deca zaslužila su dom pun ljubavi, koji će takođe biti bezbedan, siguran, a ne ovakav", rekao je premijer Kris Mins i dodao da je u pitanju tragični događaj koji je napravio "duboku ranu o kojoj će se pričati".

"Bili su srećni", rekao je jedan komšija sa tugom u očima dodajući da su se znali sa skoro svim komšijama, da su deca bila "živa, puna ljubavi, ljubazna".

Četvoro dece i njihova majka su hospitalizovani i nalaze se u stabilnom stanju, dok je muškarac pod policijskom prismotrom jer se nalazi u indukovanoj komi.

(Telegraf.rs)

Video: Kobra pokušala da proguta bočicu leka protiv kašlja: Golim rukama je spasio smrtonosnu otrovnicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA