Vreme čitanja: oko 1 min.

Južna Koreja isporučuje Poljskoj više od 800 tenkova

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Južna Koreja isporučuje Poljskoj više od 800 tenkova

  • 0
Tenk K2 Foto: Shutterstock

Seul će isporučiti Varšavi više od 800 južnokorejskih tenkova K2, nakon što je danas potpisan sporazum između dve kompanije, izvestila je Agencija za naoružanje Poljske.

''Polska Grupa Zbrojeniova (PGZ) i kompanija Hyundai Rotem potpisali su 9. jula ove godine novi ugovor o konzorcijumu, koji će postati osnova za narudžbu za isporuku tenkova K2PL za Oružane snage Poljske“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da su strane potpisale ugovor o konzorcijumu kako bi se ''prilagodile promenljivim uslovima budućeg poretka i ispunile očekivanja koja su vlade obe zemlje postavile za PGZ SA i Hyundai Rotem Company“, prenosi Interfaks-Ukrajina.

Iz PGZ-a su Agenciji za naoružanje poručili da sporazum ''otvara put za potpisivanje daljih sporazuma, posebno usmerenih na transfer tehnologija, pokretanje proizvodnje, kao i održavanje isporučenih proizvoda“.

Kako je podsetila Agencija za naoružanje, sporazumum iz 2022. predviđena je nabavka 820 tenkova K2, od kojih će 500 biti proizvedeno u Poljskoj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA