Ovo je zanosna Lima koja je odala lokaciju narko-bosa meksičkih kartela: Da li ih je ova fotka odala?

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Policija je uhapsila Rolanda dok je spavao sa suprugom i ćerkama, a uspeli su da ga lociraju jer je Andreza de Lima Džoel objavila fotografije para na Instragramu, prenose brazilski mediji

Brazilski narko-bos Ronald Roland (50) uhapšen je posle dvogodišnje potrage, zahvaljujući svojoj supruzi koja je njegovu lokaciju odala na njenom profilu na Instagramu. I to po drugi put i druga supruga po redu.

Roland je uhapšen prošlog utorka u svom kondominijumu u priobalnom gradu Guaruja pod sumnjom da vodi opsežnu šemu pranja novca i snabdeva narko-kartele u Meksiku.

Policija je uhapsila Rolanda dok je spavao sa suprugom i ćerkama, a uspeli su da ga lociraju jer je supruga objavila fotografije para na Instragramu, prenose brazilski mediji.

Inače, Andreza Lorena de Lima Džoel (24) je dizajnerka i vlasnica prodavnice bikinija preko koje se sprovodilo pranje nelegalnog novca njenog muža. Mlada žena je odala svog supruga pokazivajući njihovu lokaciju na Instagramu, a sve u cilju isticanja luksuznog života kojim su živeli.

To su bile fotografije iz Pariza, Dubaija, sa Maldive, ali i iz Kolumbije, nenamerno otkrivajući policiji gde se on nalazi.

Da li ih je ova fotografija odala?

Inače, Andreza jako voli skupa putovanja, a svoj Instagram profil je koristila u svrhe da pokaže gde je sve to putovala sa emotivnim partnerom.

Ovo nije prvi put da je Roland uhapšen zbog aktivnosti njegove supruge na društvenim mrežama.

Roland je uhapšen u julu 2019. godine, dok je bio na Interpolovoj listi, kada je njegova bivša žena navela lokaciju, istočnu zonu Sao Paula, gde se par u tom trenutku nalazio. Međutim, narko-bos je pušten sledeće godine.

Federalna policija saopštila je prošlog utorka da je 280 policajaca uhapsilo osam osoba – uključujući Rolanda – u sklopu racije u sedam država. Zaplenjena su 34 luksuzna automobila, dva privatna aviona, vrhunski satovi, oružje i gomile novca.

Operacija je otvorila "složeni i nasilni" lanac trgovine drogom koji je godinama "skrivao i prikrivao imovinu proisteklu iz prakse brojnih zločina".

Roland je akumulirao bogatstvo od 5.000.000.000 reala, oko 860.200.000 funti (oko milijardu evra) tokom pet godina, saopštila je federalna policija.

Novac je prao i preko svoje žene, odnosno njene prodavnice bikinija u Guaruji. Za jedan dan, Lima je primila 28.000 funti depozita uplaćenih na bankomatu u gradu Parani. Takođe, vlasti navode da je jednom prilikom iskoristila 430.000 funti za kupovinu aviona.

Novac je premešten kroz lavirint od više od 100 fiktivnih kompanija i preduzeća. Ove lažne kompanije su se kretale od građevinarstva i avijacije do kriptovaluta i trgovine, dok je 200 ljudi održavalo šemu.

Roland je dugo bio izuzetno diskretan, ali kada se preselio 2019. godine u luksuzni stan u Uberlandiji, bilo je teško ostati neprimećen, prenosi Metro.

Federalna policija počela je da prati Rolanda 2012. godine dok je radio kao pilot jedne avio-kompanije. Istraživali su njegove veze sa "nasilnim" trgovcima drogom koji su se bavili drogom od Centralne i Južne Amerike do Meksika.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA