≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Porodilja čekala na pregled, bebi skoro stalo srce: Nisu je reanimirali čim se rodila, preminula dan kasnije

A. R.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na pregledu je utvrđeno da beba ima spor rad srca i doneta je odluka da se Amelija porodi carskim rezom prve kategorije. To znači da operacija izvedena uz potencijalnu opasnost po život majke ili bebe

  • 0
Beba ruka Foto-ilustracija: Pixabay.com

Teo Bredli, novorođenče, izgubio je bitku sa životom samo dan nakon što je rođen na klinici u Notingemu, a sve zbog kašnjenja u reanimaciji nakon porođaja.

Mama Amelija Bredli (26) rekla je da je na prijemu u bolnici nekoliko puta zvala upomoć dok je prolazila kroz životnu agoniju, ali da je za to vreme osoblje bolnice ćaskalo.

Ona navodi da je čula kako jedna sestra priča o tome koliko je "gumenih bombona pojela večeras" i "koliku platu prima".

Kada je Amelija stigla u bolnicu trebalo je da bude pregledana u rekordnom roku, ali je na red došla tek nakon 40 minuta, što je u njenom slučaju bilo prekasno.

Na pregledu je utvrđeno da beba ima spor rad srca i doneta je odluka da se Amelija porodi carskim rezom prve kategorije. To znači da operacija izvedena uz potencijalnu opasnost po život majke ili bebe.

Nakon što se Teo rodio, utvrđeno je da u bolnici ne postoji oprema za reanimaciju i prebačen je u specijalističko odeljenje za novorođenčad na lečenje.

Međutim, stanje je počelo da mu se pogrošava i preminuo je sledećeg dana u naručju roditelja i u prisustvu članova mnogobrojne porodice.

Ono što je bilo sporno u slučaju i zbog čega se misli da bi Teo danas bio živ jeste vreme koje je Amelija provela u čekaonici, kao i to što dečak nije na vreme reanimiran.

Akušer koji je porodio Ameliju smatra da je izuzetno bilo važno da se novorođenče odmah reanimira, ali kako nisu postojali uslovi za to, on je morao da sačeka da ga transportuju. Takođe, pomoćnik mrtvozornika u Notingemširu, Elizabeta Didkok, otkrila je da zanemarivanje dovelo do Teove smrti.

Obukcijom tela bebe je utvrđeno da je mališan preminuo usled nedostatka kiseonika koje je dovelo do teške povrede mozga, piše Daily mail.

"Izgubiti Tea ovako brzo je nešto što nikada nećemo moći da prebolimo. Radovali smo se, a on nam je otrgnut iz naručja na najužasniji način. Traumatično je sve ovo, budim se i mislim da je bila noćna mora, da sanjam", rekla je ožalošćena majka.

Oni su zahvalni na istrazi koja je doprinela da saznaju šta se desilo sa njihovim dečakom.

"Nadamo se da nijedna porodica nikada neće doživeti ovakvu situaciju", dodala je Amelija.

Nesrećni dečak je preminuo sredinom septembra prošle godine.

Advokatica Laura Robinson, specijalista za medicinski nemar u Irvin Mitčel-u, koji predstavlja porodicu, rekla je nakon saslušanja da je prošlo godinu dana od kako je Teo umro, a da je gubitak ostavio veliki uticaj na Ameliju i Luka.

"Bol i tuga koju osećaju su pogoršani pitanjima koja su imali o događajima koji su se odigrali uoči smrti njihovog dečaka. Iako ništa nikada neće nadoknaditi ono kroz šta Amelija i Luk prolaze, drago nam je što smo barem mogli da im pružimo neke od odgovora koje zaslužuju. Nažalost, istraga je identifikovala probleme u nezi pre Teove smrti, posebno u vezi sa komunikacijom, obukom među porodiljskim osobljem i kulturom osoblja. Svaka sekunda se računa kada se porođaj komplikuje. Sada je od vitalnog značaja da se nauče lekcije kako bi se poboljšala bezbednost porodilja i sprečilo da druge mame i tate pate kao Amelija i Luk", rekla je advokatica.

(Telegraf.rs)

Video: Hronologija krvavog pira koji danima potresa ceo region

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA