Poznati influenser postao poslanik u Evropskom parlamentu, pa otkrio koliko političari zarađuju: Šokiraćete se

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

On je rekao da kao poslanik u Evropskom parlamentu zaradi mesečnu platu od 8.000 evra i dodatnih 350 evra za svaki dan pojavljivanja na sednicama, ali to nije sve...

Fidijas Panatoju, poznati kiparski influenser, izabran je za poslanika na nedavnim izborima za Evropski parlament, a na svojim društvenim mrežama redovno izveštava o dešavanjima iz Brisela.

Javnost priča o snimku na kojem je otkrio kolika mu je plata i koje beneficije uživa, a provokacija je usledila kada je upitao svoje pratioce da li smatraju da su poslanici u Evropskom parlamentu plaćeni previše ili premalo.

On je rekao da kao poslanik u Evropskom parlamentu zaradi mesečnu platu od 8.000 evra i dodatnih 350 evra za svaki dan pojavljivanja na sednicama.

Za plate svojih pomoćnika ima na raspolaganju 30.000 evra mesečno, a oko 5.000 evra je na ime kancelarije koju ima u državi iz koje potiče, a to je u njegovom slučaju Kipar.

Dobija 4.000 evra mesečno za promociju svog rada i 10.000 evra za organizovanje specijalnih događaja gde će dovesti ljude u prostorije Evropskog parlamenta.

@fidiasmep
How Much Politicians Get Paid
♬ original sound - fidias

Fidijas je istakao da na raspolaganju ima i šofera koji će ga prevoziti po Briselu, kao i da su mu pokriveni troškovi avionskih karti biznis klase na linijama Brisel - Kipar.

Ovi iznosi nisu ništa novo, ali, naravno, cela stvar zvuči malo drugačije kada se jedan poslanik hvali time.

Fidias Panayiotou Foto:Tanjug/AP/Petros Karadjias

Sudeći po njegovim poslednjim objavama, Fidijas će dobro obaviti posao promocije Evropskog parlamenta na društvenim mrežama.

U jednom od videa otkrio je da je prvi koga je angažovao njegov najbolji prijatelj, koji mu je zapravo bio profesor u srednjoj školi.

Fidias Panayiotou Foto:Tanjug/AP/Petros Karadjias

"Unajmio sam ga da me savetuje kao mladog, nezrelog političara", rekao je Fidijas.

(Telegraf.rs)

Video: Palma i Ambasadori dočekali predstavnika austrijskog parlamenta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA