Vreme čitanja: oko 2 min.

Zapalio jastuk pa ga bacio na ženu, deca vrištala: Ovako je otac izazvao požar u kući, poginula 3 mališana

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena i njeno četvoro druge dece prebačeni su u bolnicu

  • 0
Dean Heasman otac Sidnej Foto: Facebook

Otac iz Australije navodno je izazvao požar, koji je ubio njegovo troje dece, tako što je zapalio jastuk i bacio ga na svoju ženu, nekoliko sekundi pre nego što je druga eksplozija odjeknula i požar zahvatio njihov dom.

Din Heasman (28) navodno je zabarikadirao svoju partnerku Stejsi Gamidž (29) i njihovu decu u njihovoj kući na zapadu Sidneja oko jedan sat posle ponoći u nedelju i zapalio je.

Dva dečaka (3 i 6) su prebačena u bolnicu u kritičnom stanju, gde su preminuli od zadobijenih povreda.

Vatrogasci su pronašli telo 10-mesečne devojčice u kući.

Majci su morali da daju lekove za smirenje kada su joj rekli da su joj deca stradala u požaru. Njeno četvoro druge dece preživelo je požar.

Istražitelji su poslednja dva dana proveli tražeći tragove šta je izazvalo požar.

Din je navodno bacio zapaljeni jastuk na svoju partnerku, koji je delimično kriv za izazivanje požara, preneo je Daily Telegraph.

Istražitelji takođe istražuju da li je Heasman navodno koristio akcelerator nakon što je druga eksplozija zapalila kuću nekoliko trenutaka nakon što je bacio potpuno zapaljeni jastuk na ženu.

Među dokazima koji su uklonjeni iz kuće bile su i dve flaše vode sa tečnošću smeđe boje nalik benzinu.

Policija je rekla da je otac držao ulazna vrata zatvorena kada su hitne službe došle i vikao "Pustite me da umrem ovde", dok su deca vrištala u pomoć.

Otac je navodno vukao decu unutra i zadržavao ih dok su pokušavala da pobegnu.

Otac je pretrpeo opekotine na koži i nagutao se dima, nakon čega je prebačen u bolnicu i nalazi se u indukovanoj komi. U bolnici je pod nadzorom, a detektivi čekaju da ga ispitaju.

Njegovo stanje navodno se pogoršalo u ponedeljak.

Komšije su izjavile da su sve tri prednje sobe kuće brzo zahvatile plamen, pre nego što su dalekovodi počeli da varniče.

Nakon što je požar ugašen, komšije i rođaci došli su na lice mesta i ostavili cveće i sveće u znak sećanja na preminule.

Policija nije mogla da potvrdi da li je otac bio naoružan dok je sprečavao spasioce da uđu u kuću, dodajući da je to predmet istrage.

(Telegraf.rs)

Video: Bukti požar u Grčkoj kod Makrigijalosa blizu Paralije: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA