Brodolomnik iz Srbije spasen u Grčkoj: Snimci dramatične akcije u ekstremnim vremenskim uslovima

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Spaseni srpski državljanin, koji je pronađen u moru, bio je na deset metara dugom gliseru koji je potonuo

Dramatična akcija spasavanja brodolomca u kanalu između Mikonosa i Tinosa popodne u ponedeljak, i to pod teškim vremenskim uslovima. Iznenađeni putnici broda Super Express ugledali su brodolomca u crvenom čamcu za spasavanje usred nemirnog mora u području između Tinosa i Mikonosa, javlja Protothema.

Muškarac, srpski državljanin od oko 40 godina, koji je pronađen u moru, bio je sam na deset metara dugom gliseru koji je potonuo. Ipak, uspeo je da pošalje SOS signal ka Lučkoj kapetaniji Mikonosa, koja je obavestila brod Super Express koji je plovio na relaciji Mikonos-Tinos-Rafina.

Kapetan broda zajedno sa posadom preduzeo je odgovarajuće mere (koje nisu bile lake jer su u kanalu između dva ostrva duvali jaki vetrovi od 6-7 bofora) i uspeli su da spasu brodolomca i da ga ukrcaju na brod. Nakon toga, Super Express je krenuo ka luci u Tinosu gde je brodolomac iskrcan i podvrgnut medicinskim pregledima.

Spaseni je dobrog zdravstvenog stanja i prebačen je u luku Rafina.

Muškarac u čamcu za spasavanje je ranije davao signale putnicima broda, koji su snimali scenu svojim mobilnim telefonima.

Brod Super Express je nastavio svoj put ka Rafini.

(Telegraf.rs)

Video: Trik sa čepom na flaši koji će vam olakšati život: Kako da ga sredite bez noža, čupanja i kidanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA