Nakon Zelenskog, Orban se sastao sa Putinom, obelodanio detalje njihovog razgovora: "Moj cilj je prekid vatre"

"Imao sam priliku da razgovaram i sa ukrajinskim i sa ruskim predsednikom. I verujte mi, naredna dva ili tri meseca biće mnogo brutalnija nego što mislimo. Zato je 'sada pravo vreme' da se 'sa ratne politike pređe na mirovnu politiku'", objasnio je mađarski premijer

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Слађана Точиловац Шаљић
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    08. jul 2024 | 18:14

    И све ово мислим и тврдим из позиције која подразумева поштовање за све народе и државе. Ако не нападаш друге народе на другим континентима, не експлоатише њихове ресурсе, не подстичеш ратове и сукобе,бполитичку нестабилност, већ пружаш подршку у развоју тих друштава, имаш право и да браниш сопствени дом. Своје огњиште и државу. Свој идентитет и верски и етнички и културни. Можеш свакога да погледаш у очи. И да се не стидиш што си бели Европљанин. Па такве нас је Бог створио.

  • Слађана Точиловац Шаљић

    08. jul 2024 | 17:53

    Премијер Мађарске ефикасно ради на миру. И на заштити и опстанку Европљана. Други треба да се озбиљно запитају колико су штете нанели и становништву Европе и привреди , али и идентитету Европе. Јер Рус има свој дом, своју државу. Кинез, Јапанац такође. Турци такође. Јевреји такође. Као сви други народи на свету. Неки би желели да имају и по два дома у Европи. А неки су развалили врата својих држава , изгубили суверетенитет због страног мешања и за отприлике 30 година биће минорне групе у својим постојбинама. Или ће биолошки нестати.Попут Француза. Што се Украјинаца тиче, они су Руси. Само што су по територији коју им је дао Стаљин и СССР добили тај назив. А онда су индоктринирани како би служили као прокси територија за борбу против Москве. А посебно од 2014 године и пуча у Кијеву. То би било исто као када би Мађари са неке друге територије нападали Будимпешту. Поставили ракете или нуклеарни арсенал. Чак не могу ни да нађем адекватно поређење. Али Европа је у 20 веку толико демографски осакаћена због два светска рата, да ће последњи Европљани бити Руси. Уколико се сви не врате здравом разуму. И заштити националних интереса, а не увлачења у још један сулуди сукоб. У интересу САД и њихове нафтне индустрије и војно индустријског комплекса. Русија је цивилизација за поштовање, и за 300 година имаће ко да поштује Достојевског и Чајковског. Толстоја и Пушкина. У Француској и Немачкој неће бити никога ко зна за Молијера , Лилија, Гетеа и Баха већ на половини 21 века.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA