Orban stigao u nenajavljenu posetu Pekingu, sastao se sa Si Đinpigom

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Orban je 5. jula boravio u takođe nenajavljenoj poseti Moksvi, gde se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom

Premijer Mađarske Viktor Orban stigao je danas u nenajavljenu posetu Pekingu, gde se sastao sa predsednikom Kine Si Đinpingom, javljaju kineski mediji.

Orban je po dolasku u Peking na Fejsbuku objavio fotografiju sa pekinškog aerodroma, uz objavu "Posle Kijeva i Moskve, stigli smo u Peking, treću stanicu mirovne misije".

Poseta Orbana Pekingu nije bila najavljena, ali je po njegovom dolasku u Peking na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Kine objavljeno da će Orban danas boraviti u Kini i da će sa Si Đinpingom razgovarati o pitanjima od zajedničkog interesa.

Orban je 5. jula boravio u takođe nenajavljenoj poseti Moksvi, gde se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i sa njim razgovarao, između ostalog, o situaciji oko Ukrajine, a prethodno je 2. jula posetio Kijev i razgovarao sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Zvaničnici EU su povodom Orbanove posete Moskvi saopštili da on nema mandat da prestavlja EU u razgovorima sa Rusijom.

Mađarska je 1. jula preuzela predsedavanje EU.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlado

    8. jul 2024 | 06:38

    Bravo za Orbana,sto puta bravo.Jedini je od odgovornih iz EU I Zapada koji shvata tezinu i opasnost rata u Ukrainu koji je sve blizi svjetskom nuklearnom ratu u kome nece biti pobjednika.Prosto je nevjerovatna upornost i tvrdoglavost Zapada i SAD-a u guranju Ukraine u rat koji ne moze da dobije.Zato mu zelimo da uspiju u svojoj misiji i da pomogne da prestane rat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA