Da li je upravo počela kriza u Francuskoj: Iz Makronove stranke pobedniku poručili da neće biti na vlasti

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Sežurne, koji je član partije Preporod predsednika Emanuela Makrona, istakao je da će njegov centristički savez postaviti ''preduslove za bilo kakvu diskusiju'' i isključio mogućnost da Francuskom upravljaju Melanšon i levičarska koalicija

Francuski ministar spoljnih poslova Stefan Sežurne poručio je večeras da Žan-Lik Melanšon i njegova levičarska koalicija Novi narodni front koji su osvojili najviše glasova na izborima, ne mogu da upravljaju zemljom.

Sežurne, koji je član partije Preporod predsednika Emanuela Makrona, istakao je da će njegov centristički savez postaviti ''preduslove za bilo kakvu diskusiju'' i isključio mogućnost da Francuskom upravljaju Melanšon i levičarska koalicija, prenosi Politiko.

Njegovi komentari dolaze nakon što su projekcije pokazale da se na prvom mestu nakon zatvaranja birališta nalazi Novi narodni front, koja bi mogla da osvoji između 188 i 199 mesta u parlamentu.

Centristička koalicija koju predvodi predsednik Emanuel Makron mogla bi da osvoji između 164 i 169 mesta.

Krajnje desničarska koalicija Nacionalno okupljanje Marin Le Pen nalazi na poslednjem mestu uz očekivanih 135-143 mesta, prema anketi IFOP-a.

Vesti o izborima u Francuskoj možete pratiti na našem BLOGU.

(Telegarf.rs/Tanjug)

Video: Pacov kapitalac švrćka parkom na Kanarevom brdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alexa

    8. jul 2024 | 07:29

    To je ta prava demokratija,sa kojom nam mašu kad dodju ovde u Srbiju a i u Evropskom parlamentu kad nam prete. Gospodo Francuzi i vama je odzvonilo ko i Nemackoj a zvoni i Engleskoj! Mečka je počela da igra i pred vašom kucom! Koliko vidim igrace bas bas! Mi cemo se potruditi da vam stavimo prst u oko da ne vidite kako mečkangresi dok igra !

  • Sheila Broflovski

    8. jul 2024 | 08:09

    U ovoj teškoj situaciji bi trebale da im "pomognu" sve zemlje u koje je Francuska, nezadovoljna izbornim rezultatima, skupa sa drugim zemljama uvodila demokratiju i čistila imdvorište...Znamo već kako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA