Tim Kamale Haris razmišlja o izboru belca za njenog potpredsednika

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Tim Kamale Haris razmišlja o izboru belca za njenog potpredsednika

Saveznici potpredsednice Sjedinjenih Američkih Država Kamale Haris raspravljaju o izboru belca za njenog potpredsednika, ukoliko se predsednik Džozef Bajden povuče iz predizborne trke, a ona preuzme kandidaturu, piše danas CNN.

Kako navodi američki TV kanal, nakon katastrofalnog nastupa Džozefa Bajdena tokom debate sa Donaldom Trampom za potpredsednika Kamale Haris predloženi su kandidati poput guvernera Kentakija Endija Bešera i Roja Kupera iz Severne Karoline.

Bajden je u četvrtak izazvao novu zabrinutost rekavši za sebe da je "prva crnkinja koja je služila sa crnim predsednikom".

Takođe je, na događaju povodom obeležavanja nacionalnog praznika 4. jula, dao zbunjujuću izjavu da "više nema saobraćaja na autoputevima".

Dokument koji su navodno napisali neimenovani "viši operativci unutar demokratskih političkih institucija" kruži Vašingtonom, navodi CNN.

Pod naslovom "Neopterećen onim što je bilo: slučaj za Kamalu", dokument predstavlja "slučaj potpredsednice Haris koja radi tuđ posao".

"Postoji jedan put iz ovog nereda, a to je Kamala. Kamala Haris ima najjače pravo na demokratski legitimitet. Ona je jedini kandidat koji može da preuzme uzde sada, umesto krajem avgusta sa manje od tri meseca (do izbora)", stoji u dokumentu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Drama na Savi, tragaju za dve osobe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA