Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom u Milanu će biti preimenovan u Aerodrom Silvio Berluskoni

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Silvio Berluskoni, koji je preminuo prošle godine u 86. godini, predvodio je četiri vlade na čelu svoje stranke desnog centra Forca Italija i bio je jedna od najkontroverznijih figura savremene Italije

  • 0
Silvio Berluskoni Foto: Tanjug/AP

Glavni aerodrom u Milanu biće preimenovan po bivšem italijanskom premijeru i poslovnom magnatu Silviju Berluskoniju, izjavio je u petak ministar saobraćaja Mateo Salvini, javlja Reuters.

Silvio Berluskoni, koji je preminuo prošle godine u 86. godini, predvodio je četiri vlade na čelu svoje stranke desnog centra Forca Italija i bio je jedna od najkontroverznijih figura savremene Italije.

Govoreći na konferenciji u južnoj Italiji, Salvini je rekao da je civilna avijacija odobrila zahtev regiona Lombardija oko Milana da preimenuje aerodrom Malpensa u čast Berluskonija, koji je potekao iz finansijske prestonice te zemlje.

"S obzirom na to da je konačna odluka na ministru saobraćaja, zaista mislim da će biti usvojena", rekao je Mateo Salvini, lider desničarske stranke Liga i dugogodišnji saveznik Berluskonija.

"U znak sećanja na mog prijatelja Silvija, velikog poslovnog čoveka, velikog Milanca i velikog Italijana", Salvini je kasnije objavio na društvenoj mreži X iznad fotografije Berluskonija i aerodroma Malpensa.

(Telegraf.rs)

Video: Lavirint sa stazom najdužom u Evropi u srcu Srbije: Neverovatna 4 sata trajao je najduži obilazak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA