≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Advokatica Katarina bacila bebu kroz prozor, plašila se da će joj upropastiti karijeru: Osuđena je na 7 godina

A. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Komšije su lokalnim medijima ispričale kako nemaju pojma da je Katarina Jovanović bila trudna i čeka bebu

  • 2
Katarina J. Foto: Privatna arhiva

Stravičan zločin iz nemačke savezne države države Baden-Virtemberg je dobio epilog. Katarina Jovanović (28) iz grada Nekar osuđena je na sedam ipo godina robije pošto je svoju tek rođenu kćerku bacila kroz prozor misleći da će joj beba upropastiti karijeru menadžera u Poršeu.

Kako je preneo Dailymail, njoj je presuda izrečena na Okružnom sudu trećeg jula.

Šokirani prolaznik je pronašao telo tek rođene bebe sa smrskanom lobanjom ispod Katarininog balkona i pozvao policiju. Ona je priznala zločin, o kome je portal Telegraf.rs ranije pisao, na startu suđenja koje je počelo u aprilu, ali nije objasnila šta se tačno dogodilo.

Katarina je izjavila i da nije znala da je u drugom stanju. Međutim, tužilaštvo je optužilo za ubistvo i to da je namerno krila da je trudna od svojih komšija i kolega. Tužilac je tvrdio da je Katarina mislila da će joj majčinstvo upropastiti karijeru u pravnoj službi Poršea.

"Optužena nije bila spremna da svoje životne planove, naročito profesionalno napredovanje na čekanje, zbog bebe. To je bila njena odluka, kada je beba rođena i kao rezultat toga ispunjeni su kriterijumi za osudu za ubistvo", tekla je tužiteljka Marike Hafendoerfer.

Malte Heč (53), advokatica odbrane tvrdila je da okrivljena nije znala da je u drugom stanju:

"Ovo je drama koja se tiče mene lično. Moja klijentkinja nije znala da je u drugom stanju. Kada je iznenada držala krvavu bebu u rukama, bila je u izuzetnoj psihičkoj situaciji.&. To je bila nesreća, ispustila je bebu. Kako je dete završilo preko prozorske daske ostaje da se utvrdi".

Na kraju, sud je je prihvatio optužbu za ubistvo iz nehata i dosudio kaznu zatvora od sedam ipo godina, što je tri godine više nego koliko je odbrana tražila. Pravni tim okrivljene je najavio da će uložiti žalbu.

Komšije su lokalnim medijima ispričale kako nemaju pojma da je Katarina Jovanović bila trudna i čeka bebu.

"Niko nije primetio da je žena trudna. Nedavno se promenila i više nije razgovarala sa nama. Mislili smo da je pod stresom na poslu", rekao je jedna od njih.

(Telegraf.rs)

Video: Uznemirujuće! Beloruski opozicionar pokušao da izvrši samoubistvo u krcatoj sudnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    5. jul 2024 | 16:56

    Sedam godina. Ko je tu lud. Budalu u ludaru doživotnog zatvora.

  • mihailovic

    5. jul 2024 | 18:57

    Trajno joj oduzeti advokarsku licencu i trajno jioj dati zabranu baviti se advokaturom u celom svetu i na svim kontinentima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA