Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvo obraćanje novog britanskog premijera Starmera: Dobili smo mandat za promene, počinjemo odmah

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Sada je naša zemlja odlučno glasala za promene, za nacionalnu obnovu i povratak politike u službu javnosti. Moramo da idemo napred zajedno", rekao je ser Kir Starmer

  • 0
Ser Kir Starmer Foto:Tanjug/AP

Ser Kir Starmer, novi britanski premijer, posle prijema kod kralja Čarlsa Trećeg, održao je svoj prvi govor ispred Dauning strita 10, tradicionalnog sedišta šefova vlada u Londonu.

Burno pozdravljen od svojih pristalica i uz prisustvo brojnih medijskih ekipa, on se na početku zahvalio svima koji su glasali da Laburističku stranku.

Potom se Starmer zahvalio i svom prethodniku Rišiju Sunaku, pohvalivši njegova dostignuća, kao prvog britansko-azijskog premijera u istoriji zemlje.

"Sada je naša zemlja odlučno glasala za promene, za nacionalnu obnovu i povratak politike u službu javnosti. Moramo da idemo napred zajedno", rekao je on i nastavio:

"Ova rana, ovaj nedostatak poverenja može se izlečiti samo akcijom. Ne rečima. To znam. ali mi moramo da počnemo danas".

Ser Starmer je poručio i da su Laburisti dobili jasan mandat, koji će stranka iskoristiti da donese promene:

"Dobili smo jsan mandat za promene. Okončaćemo eru bučnog nastupa, nećemo olako gaziti po vašim životima i ujedinićemo zemlju. Četiri nacije ponovo stoje zajedno, suočavajući se sa izazovima nesigurnog sveta, kao što smo često u prošlosti imali, posvećene mirnoj i strpljivoj obnovi. Sa poštovanjem i poniznošću pozivam vas sve da se pridružite službi vlade. Naš posao je hitan i počinjemo ga danas.

Novi premijer je obećao izgradnju zemlje:

"Izgrafićemo ponovo Britaniju, bogatstvo u svakoj zajednici. Nratićemo zdravstvo na svoje noge, snizićemo cene energenata i obezbediti državne granice. Bez obzira da li ste glasali za labusrste, a naročito ako niste. Imajte na umu, moja vlada će vam služiti. Politika može da bude iskorišćena za dobro i to ćemo i pokazati".

(Telegraf.rs)

Video: Ovako su ljudi pozdravili kralja Čarlsa: Vrisak i uzbuđenje kad je prošla njihova kočija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA