Vreme čitanja: oko 2 min.

Ćerka četiri godine živela sa telima roditelja koje je sama ubila: Komšijama rekla da su "na moru"

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Komšije su Virdžiniju opisale kao "čudnu" koja se često pojaviljivala "da razgovara kasno uveče oko 22 časova"

  • 0
Virginia McCullough Foto: Essex Police / PA Images / Profimedia

Umetnica Virdžinija Mekalo (36) plakala je danas na britanskom sudu u Čelmsfordu dok je priznavala da je otrovala svog oca Džona (70) i brutalno izbola svoju majku Luis (71) u junu 2019. godine.

Devojka je brutalno ubila svoje roditelje i godinama skrivala njihova tela u svom domu, dok je komšijama rekla da su se "preselili na more".

Virdžinija je tokom četiri godine u više navrata lagala zabrinute meštane i lekara opšte prakse njenih roditelja o tome gde se nalaze, dok su se njihova tela raspadala u kući u kojoj je ona nastavila da živi.

Komšije su Virdžiniju opisale kao "čudnu" i kao osobu "koja se često pojavljivala da razgovara kasno uveče oko 22 časa". Dodali su da bi im nasumično kupovala kinesku hranu i ostavljala im je na pragu.

Virdžinija je uhapšena 13. septembra prošle godine kada su doktori opšte prakse njenih roditelja alarmirali policiju jer se nisu pojavili u zakazanim terminima duži vremenski period.

Virginia McCullough Foto: Essex Police/PA Wire

Ćerka je tokom policijskog ispitivanja priznala da je otrovala svog oca lekovima koji se izdaju na recept i ubrzo nakon toga izbola nasmrt majku.

Njihova tela je sakrila u spavaćoj sobi na poslednjem spratu.

Radnik u lokalnoj radnji rekao je da Džona i Lois nije video od pandemije koronavirusa, kao i da mu je Virdžinija rekla da su se preselili na more.

"Svi smo šokirani, nismo mislili da je sposobna za ovo", rekao je.

Virginia McCullough Foto: Elizabeth Cook / PA Images / Profimedia

Virdžinija će ostati u pritvoru do narednog ročišta kada će joj biti izrečena kazna. Planirano je da izricanje kazne bude 10. i 11. oktobra, piše Daily mail.

"U srcu ove istrage su Džon i Lois – i cela njihova porodica. Postupci Virdžinije su imali značajan i emotivan uticaj na porodicu i naše misli danas su pre svega sa njima. Veoma smo blisko sarađivali sa njima i podržavali ih od samog početka dok smo utvrdili okolnosti oko smrti Džona i Lois i prikupili dokaze koji su doveli do današnjeg izjašnjavanja o krivici", rekla je inspektorka detektiv Lidija Džordž, iz Uprave za teške zločine Kenta i Eseksa.

(Telegraf.rs)

Video: Blizu je mesta na kojem je spaljen auto: Ovo je vikendica glavnog osumnjičenog za Vanjino ubistvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA