Vreme čitanja: oko 1 min.

Učiteljicu Margaritu žičara povukla za odeću, survala se 150 metara niz liticu: Deca i muž gledali užas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Margarita je uspela da se neko vreme drži za žičaru, ali je ubzro popustio stisak i strmoglavila se niz liticu visoku 150 metara

  • 0
žičara, gondola Foto: Shutterstock

Majka dvoje dece, Margarita Lega (41) bila je na porodičnom odmoru u Kalaska Kastiljoneu, u dolini Anzaska, u italijanskim Alpima kada je tragično poginula jer joj je navodno odeća zapela za žičaru.

Žena, poreklom iz Trentina, neposredno pre nesreće pokušala je da utovari prtljag na žičaru koja vodi do planinskog pašnjaka Drocala. Međutim, žičara, koja služi za prevoz prtljaga i predmeta, iznenada se uključila i povukla je za odeću.

Margarita je uspela da se neko vreme drži za žičaru, ali je ubzro popustio stisak i strmoglavila se niz liticu visoku 150 metara.

U tom trenutku, njena porodica, muž i dvoje dece, uzrasta 6 i 9 godina, gledali su kako njihova supruga i majka gine u stravičnoj nezgodi.

Porodica Lega se uputila ka planinskoj kolibi do koje bi stigli pešice ali je bilo potrebno sve stvari utovare u žičaru predviđenu za transport.

"Bila je sjajna devojka, uvek puna energije, dobra, posvećena i u skladu sa svojim životnim zborima. Kulturna žena", rekli su iz porodice o Margariti.

U toku je policijska istraga, kao i razgovor sa kompanijom zaduženom za održavanje žičare.

Nakon što se juče oglasio bezbednosni alarm, spasilačke službe izašle su na lice mesta i pretražile nepristupačan teren. Pripadnici gorske službe su ušli duboko u dolinu pre nego što su uspeli da identifikuju telo žene.

Nažalost, ženi nije bilo spasa i bolničari su konstatovali smrt.

Margarita je radila kao učiteljica i bila je obožavana od strane svojih đaka.

Silvija Tipaldi, gradonačelnica Kalaske Kastiljone, izrazila je saučešće porodici i rekla da je istraga u toku.

Ona je dodala da je "papirologija o žičari tu jer su kontrole vršene na vreme i sve se nalaze u opštini", kao i da veruje da je "tragedija bila slučajnost".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA