≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Riši Sunak priznao poraz na izborima: "Laburisti su pobedili, čestitao sam Starmeru"

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlazeći premijer je rekao da je to bila "teška noć" za njegovu stranku i da je preuzeo "odgovornost" za njihove katastrofalne rezultate

  • 6
Riši Sunak Foto: Tanjug/AP

Riši Sunak je priznao poraz na opštim izborima u Velikoj Britaniji, čime je Kir Starmer (61) na putu da uđe u Dauning strit kao prvi laburistički premijer u zemlji u 14 godina.

Odlazeći premijer je rekao da je to bila "teška noć" za njegovu stranku i da je preuzeo "odgovornost" za njihove katastrofalne rezultate.

"Laburistička partija je pobedila na ovim opštim izborima i pozvao sam ser Kira Starmera da mu čestitam na pobedi", rekao je on.

Rezultati se još prebrojavaju, ali izlazna anketa je pokazala da su laburisti osvojili 410 poslaničkih mesta - što je više nego duplo više od broja onih koji su osvojili na poslednjim izborima i dajući im većinu od 170 u Donjem domu.

Rezultati su pokazali da je nacija čvrsto okrenula leđa Torijevcima, a nekada dominantna stranka smanjena na samo 131 poslanika - što je njen najmanji broj u istoriji, predviđa izlazna anketa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ista

    5. jul 2024 | 07:53

    Bagra sve

  • Zoran

    5. jul 2024 | 07:06

    Hoćete da palite vatru između Ukrajine i Rusije i podržavate iz sve snage napad Izraela na Palestinu,alal vam politika i onaj ko bi glasao za vas.

  • Vodolijax

    5. jul 2024 | 07:15

    Ako su se prvi put prešli drugi put ti odvratni ostrvljani sigurno neće dozvoliti da oni koji su im bile sluge sada budu gazde......džaba se on pravio važan držeći velikom Putinu lekcije.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA