Vreme čitanja: oko 2 min.

Dovela bebu u bolnicu sa teškim povredama, tvrdila da je dete palo, doktori otkrili horor: Saslušana i baba

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fotografije povreda kod bebe su veoma potresne, navodi se u saopštenju francuskog tužilaštva

  • 0
Beba u bolnici, bolnica Foto: Shutterstock

Beba stara svega deset meseci dovedena je pre nekoliko dana u bolnicu u Remsu sa stravičnim povredama, nakon čega je reagovala policija i uhapsila detetovu majku (18) i njenog partnera (27), zbog sumnje da su mučili i zlostavljali dete.

Policija je dobila poziv iz bolnice 27. juna, kada je majka u pratnji dečka donela bebu koja je imala brojne modrice po telu i povrede u predelu očiju. Majka je tvrdila da je dete palo i da je u pitanju nesrećni slučaj, ali kada su lekari pregledali dete konstatovali su da već duže vreme trpi nasilje.

Kako piše francuski Le Figaro, dete je bilo gotovo celo prekriveno modricama, imalo je lezije na oba oka, teške povrede jetre, i čak tri preloma donjih ekstremiteta.

Iz bolnice su rekli da dete nije životno ugroženo, ali da će biti smešteno na intenzivnu negu najmanje 30 dana kako bi se povrede sanirale i kako bi se pratilo stanje bebe.

"Fotografije povreda kod bebe su veoma potresne", navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje da su majka i njen partner privedeni u ponedeljak.

Na saslušanje su dovedeni i članovi porodice osumnjičene majke, koji su rekli da su veoma zabrinuti za dete jer majka o bebi nije brinula i radije je išla da se zabavlja sa prijateljima nego što je odgajala bebu. Ističu i da su je više puta zatekli kako konzumira marihuanu kraj deteta.

"Upravo je majka osumnjičene zahtevala da se beba odvede u bolnicu kada je videla dete", navodi se u saopštenju tužilaštva.

U policiji je navodno saslušan i prijatelj majka i njenog partnera, koji je svedočio da je svojim očima gledao kako osumnjičeni očuh dete umotava u plastičnu foliju. Prema njegovim rečima, dete bi umotao od glave do pete i ostavio bi samo malo prorez na ustima.

Navodno je osumnjičeni očuh i obezglavio živu mačku, a potom je bacio u kontejner. Sve to je znala i majka bebe.

Suočena sa činjenicama majka bebe je tvrdila da je njen partner "dobro brinuo o njenom sinu". Ona sama nema krivični dosije, ali je njen partner već sedam puta osuđivan. Nekoliko puta zbog nasilja, ali i zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Protiv njega je podignuta i optužnica za mučenje i ubijanje životinja.

Nije poznato koliko je dugo beba trpela nasilje i da li je ikada neko prijavio zlostavljanje deteta policiji.

(Telegraf.rs)

Video: Nakon masovne tuče i ubadanja usledilo hapšenje u Novom Pazaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA