Vreme čitanja: oko 1 min.

Bolje sprečiti: Francuska raspoređuje 30.000 policajaca zbog straha od nereda na dan izbora

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U prestonici Parizu dodatno će biti raspoređeno 5.000 policajaca, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen

  • 1
Policija, Francuska, pucnjava, protest Foto: Tanjug/AP

U Francuskoj će u nedelju, u vreme održavanja drugog kruga parlamentarnih izbora biti raspoređeno 30.000 policajaca i žandarma, od kojih 5.000 u Parizu, zbog opasnosti od nereda, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

Darmanen je rekao da strahuje da bi na dan izbora 7. jula "ultralevica" ili "ultradesnica" mogli da stvore "nered", prenosi Figaro.

Raspoređivanje "izuzetno velikog broja" pripadnika policije treba da spreči te snage da "profitiraju od rezultata (izbora) da bi stvorili nered", rekao je Darmanen.

Darmanen, koji je i sam kandidat u drugom krugu izbora u izbornoj jedinici Turkoan, ponovio je da neće glasati ni za krajnje levičarsku "Nepokorenu Francusku" ni za ekstremno desničarsko Nacionalno okupljanje, koje vodi posle prvog kruga glasanja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: U neredima u Francuskoj povređeno 79 policajaca: Zapaljeno 1.350 vozila, sukobi izbili i u Briselu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojadin pavlovic cole

    5. jul 2024 | 03:51

    Kao demokratija a kad treba ljudi da glasaju za koga hoce onda je problem, sluzbe moraju da se umesaju da seju strah da ce biti gradjanski rat. Tuga i bol za kao veliku demokratiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA