Vreme čitanja: oko 1 min.

Otac koji je ćerki napravio 7 dece prebačen u novu ćeliju: "Bolje nego na slobodi, dobio ono što je želeo"

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Advokatica je istakla da je ovo "možda bolje od puštanja na slobodu" iako će ona nastaviti da se bori da njenog klijenta oslobode robije koju služi i da ostatak života provede kao slobodan čovek

  • 0
Josef Fritzl, Jozef Fricl Foto-kolaž: Profimedia Shutterstock Editorial / Kirschner/Face to Face

Najpoznatiji zločinac u Austriji dugo je čekao trenutak da bude premešten u zatvorsku ćeliju koja će mu omogućiti ono najbitnije što je do tada želeo - tuš!

Josef Fricl, ozloglašeni silovatelj koji je ćerki Elizabeti napravio sedmoro dece, bio je prilično nesrećan u prethodnoj ćeliji jer nije imala nekoliko stvari.

"Tuširanje mu je bilo posebno važno", rekla je njegova advokatica Astrid Vagner.

Fricl, koji je ćerku zatočenu držao u podrumu čak 24 godine, pre desetak dana se preselio u novu ćeliju u kojoj mu je omogućeno da im tuš kabinu.

"Od tada mu ide mnogo bolje, zaista je oživeo", rekla je advokatica.

Advokatica je istakla da je ovo "možda bolje od puštanja na slobodu" iako će ona nastaviti da se bori da njenog klijenta oslobode robije koju služi i da ostatak života provede kao slobodan čovek.

Elizabeth Fritzl i Josef Fritzl, Jozef Fricl Foto: Mark St George / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ona je istakla da je Josef trenutno jako zadovoljan tušem i ostalim pogodnostima kao i da se dobro slaže sa zatvorenicima.

"Dobro se slaže sa ostalim, uglavnom mlađim zatvorenicima, a takođe, ponovo uzgaja papriku i paradajz", dodala je Vagner, piše OE24.

Podsetimo, Fricl je držao Elizabetu kao seksualnu robinju u kući od njene 18 godine. Njegovi odvratni zločini otkriveni su kada je jedno dete, rođeno kao rezultat incesta, odvedeno u bolnicu jer mu je život bio ugrožen. Inače, on boluje od demencije, a forenzički psihijatar Adelhajd Kastner zaključio je krajem 2023 da Fricl više nije opasan.

Austrijanac je ćerku tokom 24 godina silovao hiljadu puta i napravio joj sedmoro dece.

Monstruozan, nezapamćen slučaj u Austriji, otkriven je 2008. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Prijatelj objavio poslednje snimke proslave rođendana nestale Ane Volš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA