Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši američki vojnik optužen za ubistvo trudne Kornelije (18): Nakon 46 godina utvrđeno zbog čega je izbodena

A. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Optužen je za ubistvo 18-godišnje studentkinje sa kojom je imao aferu i hteo da je sakrije", rekao je portparol javnog tužilaštva

  • 0
Tommy M.  Studentin Cornelia Kümpfer Foto: Polizei, Saline County Sherriff's Office

Kornelija Kumer (18) ubijena je u Bavarskoj pre 46 godina, a slučaj je ostao nerešen do dana današnjeg, a sada postoje izgledi da bi konačno ubica mogao biti osuđen.

Javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg američkog vojnika Tomija M. (70) za ubistvo studentkinje u Donjoj Frankoniji 1978. godine.

"Optužen je za ubistvo 18-godišnje studentkinje sa kojom je imao aferu i hteo da je sakrije", rekao je portparol javnog tužilaštva.

Bivši američki vojnik je prošle godine uhapšen u američkoj državi Nebraska i izručen Nemačkoj gde je trenutno u pritvoru.

Telo mlade Kornelije pronađeno je u jarku blizu Kolitchajma u okrugu Švajnfurt 20. aprila 1978. godine. Neposredno pre nego što je nestala, devojka je bila na probi u okviru svoje crkve.

Kako prenose nemački mediji, osumnjičeni je bio u vezi sa žrtvom i te kobne noći su se sreli. Devojka je bila u drugom stanju što predstavlja jedan od motiva ubistva. Nezvanično, Kornelija je želela Tomijevoj supruzi da kaže za trudnoću zbog čega ju je muškarac navodno izbo nasmrt.

Tomija je policija proverila samo pet dana nakon ubistva, a nakon što su ga svedoci videli u blizini mesta zločina. Čak su i pronađeni dokazi da je te noći bio u društvu Kornelije, ali to sudu nije bilo dovoljno za podizanje optužnice.

Tek 1996. godine bivši američki vojnik je došao u fokus istražitelja kada je uz pomoć savremene tehnologije ustanovljeno da DNK pronađen na otiračima u Tomijevom automobilu pripadaju Korneliji, prenosi Bild.

Presuda u slučaju ubistva mlade devojke još uvek nije doneta, a očekuje se da će biti u najskorijem periodu.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA