Vreme čitanja: oko 1 min.

Atentat na premijera Slovačke Fica prekvalifikovan u ozbiljan teroristički čin

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slovački ministar odbrane Robert Kalinjak izjavio je ranije ove sedmice da će se Fico uskoro pojaviti u javnosti i da će početi postepeno da vrši svoje dužnosti

  • 0
Robert Fico Foto-kolaž: Foto: Tanjug/AP

Pokušaj ubistva premijera Slovačke Roberta Fica prekvalifikovan je u teroristički čin, saopštio je danas slovački državni tužilac Maroš Zilinka.

"Na osnovu dokaza koji su prikupljeni tokom istrage, slučaj će dalje biti klasifikovan kao naročito ozbiljan zločin - teroristički čin", naveo je Zilinka na Fejsbuku.

Portparolka tužioca Zuzana Drobova rekla je da je osumnjičeni za pokušaj ubistva Fica već obavešten o promeni statusa slučaja, prenosi TASR.

Pisac Juraj Cintula ranio je Fica 15. maja u gradu Gandlova na zapadu Slovačke. Napadač je uhapšen i optužen za pokušaj ubistva iz političkih razloga.

Slovački ministar odbrane Robert Kalinjak izjavio je ranije ove sedmice da će se Fico uskoro pojaviti u javnosti i da će početi postepeno da vrši svoje dužnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građanin Slovačke došao da pruži podršku premijeru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA