Vreme čitanja: oko 2 min.

Konzervativni novinar se pohvalio: Volodimir Zelenski pristao na intervju sa Takerom Karlsonom?

A. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Karlson je prvi novinar iz neke zapadne zemlje koji je uradio intervju sa ruskim predsednikom od februara 2022. kada je počela invazija na Ukrajinu

  • 3
Taker Karlson Foto: Tanjug/AP

Poznati američki konzervativni novinar Taker Karlson pohvalio se na društvenim mrežama da je "možda obezbedio" intervju sa Volodimirom Zelenskim, predsednikom Ukrajine.

Kako je preneo Njuzvik, Karlson je u februaru boravio u Moskvi gde je uradio intervju sa Vladimirom Putinom, predsednikom Rusije, a glavna tema je bila rat u Ukrajini.

Karlson je prvi novinar iz neke zapadne zemlje koji je uradio intervju sa ruskim predsednikom od februara 2022. kada je počela invazija na Ukrajinu.

"Izgleda da smo dobili intervju sa Zelenskim. Pokušavali smo dve godine, a posebno intenzivno nakon intervjua s Putinom u februaru. Poenta je doneti Amerikancima preko potrebne informacije o sukobu koji u potpunosti menja položaj njihove zemlje u svetu. Nadamo da uskoro stiže intervju", napisao je Karlson na društvenoj mreži Iks, bivšem Tviteru.

Nakon intervjua sa Putinom koji je trajao dva sata, pojedini ukrajinski mediji su američkog novinara proglasili za neprijatelja države. U tom intervjuu Putin je održao polučasovno predavanje o istoriji Rusije i Ukrajine, govorio je o poreklu ruske državnosti, Ukrajini kao veštačkoj državi i saradnji Poljske sa Hitlerom.

Interna komunikacija objavljena uoči suđenja sugeriše da su Karlson i njegove kolege sumnjali u tvrdnje Trampovih saveznika i same mreže o krađi na izborima, ali da su ih svejedno objavili iz straha od gubitka gledalaca u korist suparnika.

Karlson je do sada u više navrata kritikovao američku politiku prema Ukrajini i davanje pomoći Kijevu.

"Ukrajina ne može da pobedi. Ceo svet to zna. Ljudima je to jasno. Niko van Amerike ne misli da Ukrajina može da pobedi Rusiju", rekao je u aprilu.

Tokom intervju sa Trampom prošlog meseca, Karlson je otišao i korak dalje, tvrdeći da je Ukrajina prodata stranim korporativnim investitorima i da će ukrajinska nacija nestati u narednih 50 godina.

Taker Karlson Prvi zapadni novinar koji je intervjuisao Putina od početka invazije na Ukrajinu: Taker Karlson Foto: Tanjug/AP

"Izdali smo ih kao nijednu drugu zemlju u istoriji", rekao je on.

(Telegraf.rs)

Video: Zelenski upozorio Ukrajince: Ne nasedajte na provokacije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • invazija

    4. jul 2024 | 16:03

    ili je putin rešio da konačno zaštiti 12 milona rusa u ukrajini koji su godinama bili maltretirani ubijani ugnjetavani od strane urajinskih fašista

  • blackrock

    4. jul 2024 | 16:01

    blekrok je kupio dve u ukrajini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA