Vreme čitanja: oko 1 min.

Ćerka predsednika objavila fotku na kojoj se ljubi sa ženom: Skandal u Kamerunu, za ovo se ide u zatvor

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pol Bija je na vlast u ovoj centralnoj afričkoj državi došao još daleke 1982. godine i jedan je od najduže vladajućih lidera u Africi

  • 0
Paul Biya, predsednik Kameruna Foto: JEMAL COUNTESS / UPI / Profimedia

Ćerka Pola Bije (91), predsednika Kameruna, izazvala je veliki skandal nakon što je na društvenim mrežama objavila fotografiju gej poljupca.

Kako prenosi BBC, Brenda Bija (26) se na fotografiji ljubi sa brazilskom manekenkom Lajons Valensom.

"Luda sam za tobom i želim da ceo svet to zna", navela je ona ispod poruke.

Da su normalne okolnosti ova informacija ne bi privlačila pažnju medija, ali Kamerun je zemlja gde su istopolni odnosi zakonom zabranjeni pod pretnjom zatvorske kazne u trajanju od pet godina.

Pol Bija je na vlast u ovoj centralnoj afričkoj državi došao još daleke 1982. godine i jedan je od najduže vladajućih lidera u Africi. Njegova ćerka Bija je muzičarka i uglavnom živi u inostranstvu.

Ona nije eksplicitno navela da je gej, ali je nakon objavljivanja ove fotografije podelila članak iz "Monda" u kome francuski list navodi da je ona "izašla iz ormara", što je izraz kada osoba objavi da voli pripadnike istog pola.

Transrodni kamerunski aktivista Šakiro bio je među onima koji su pohvalili njen postupak, rekavši da bi njena objava na Instagramu mogla da bude "prekretnica za LGBTK+ zajednicu u Kamerunu".

Šakiro je rekao da se Brenda Bija "sada pozicionira kao glas za društvene promene u zemlji u kojoj su tabui duboko ukorenjeni". Šakiro trenutno živi u Belgiji. Tamo je zatražio azil nakon što je u Kamerunu osuđen za "pokušaj homoseksualizma".

Kritičari tvrde da je ćerka predsednika Kameruna privilegovana zbog svog porekla i bogatstva i da siromašne osobe nemaju taj luksuz da javno objave da su homoseksualci ili lezbijke.

Zanimljivo je i da većina kamerunskih medija nije objavila fotografiju gej poljupca predsednikove kćerke, a vlada ni predsednik nisu javno komentarisali njen postupak.

(Telegraf.rs)

Video: Ovaj dečko raskrinkava besmislene trikove sa TikToka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA