Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslednja istraživanja pokazuju: Mišel Obama bi lako pobedila Trampa da se sad održavaju izbori

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raste pritisak na Džozefa Bajdena, predsednika Sjedinjenih Država, da odustane od kandidature posle lošeg nastupa u debati sa Donaldom Tramom prošle nedelje

  • 4
Misel Obama, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Raste pritisak na Džozefa Bajdena, predsednika Sjedinjenih Država, da odustane od kandidature posle lošeg nastupa u debati sa Donaldom Trampom prošle nedelje.

U tom kontekstu objavljeni su i rezultati ankete u hipotetičkom obračunu između Mišel Obama, bivše prve dame SAD i Trampa, na izborima koji će se održati prvog utorka u novembru.

Kako je preneo "USA today", rezultati istraživanja javnog mnjenja pokazuju da bi supruga Baraka Obame lako pobedila Trampa i postala prva predsednica u istoriji Amerike.

Istraživanje su sproveli Reuters/Ipsos tokom prvog i drugog jula. Prema njemu 50 odsto registrovanih birača bi podržalo Mišel Obamu, dok bi za Trampa glasalo njih 39 odsto. Ukupno 11 odsto ispitanih je poručilo da ne bi glasalo, ne zna ili bi glasalo za nekog trećeg kandidata.

U istraživanju je hipotetički Tramp za protivnika imao i Gavina Njusoma, guvernera Kalifornije, Grečen Vajtmer, guvernerku Mičigena, Endija Bešera, guvernera Kentakija i Dž. B. Prickera, guvernera Ilinoisa. U svakom ovom obračunu Tramp je ubedljivo pobeđivao uticajne demokrate.

Zanimljivo je da se ova četiri imena spominju kao najizgledniji da eventualno zamene Džozefa Bajdena kako kandidata Demokratske stranke. U istraživanju je učestvovalo 1.070 ispitanika.

Njih 56 odsto je navelo da bi Bajden trebalo da odustane od kandidature, a nakon lošeg utiska koji je ostavio u debati sa Donaldom Trampom, a koja je održana 27. juna u Atlanti, prestonici Džordžije.

(Telegraf.rs)

Video: Ovde je Trampa sačekala vest da je izgubio izbore

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • struchnyakowsky

    4. jul 2024 | 18:43

    kvalifikovana zato što je spavala sa predsednikom i sada sa bivšim predsednikom

  • žena

    4. jul 2024 | 18:41

    ima m_da

  • Oldtajmer®

    4. jul 2024 | 18:21

    A šta nju kvalifikuje za to mesto? Još jedan dokaz da je u Americi predsednik samo protokolarna ličnost dok politiku zemlje vodi grupa iz senke ili ti ljudi u čijim rukama je najveći svetski kapital. A narod ko narod, veruje da njegov glas nešto vredi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA