Vreme čitanja: oko 3 min.

Sudbina bebe Mije tera suze na oči: Nakon horora koji se desio njenoj majci i baki o njoj će brinuti tetka

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mala Mia imala je samo pet nedelja kada je oteta, a njena majka i baka ubijene

  • 0
Otmica bebe, Maryna Stetsenko Marina Foto: Polizeipräsidium Mannheim, Privatna arhiva

Tetka Eugenija (21) drži svoju malu nećaku Miju (5 meseci) s ljubavlju u naručju. Ovo je prva fotografija bebe nakon što su njenu majku i baku ubili jedan bračni par, a nju samu kidnapovali, piše Bild.

Nakon što je beba ukrajinskog porekla oslobođena iz kandži Ine O. (43) i njenog supruga Marka (44) iz Sandhauzena u Baden-Virtembergu u Nemačkoj 13. marta 2024. godine, Mia je prvo smeštena u hitnu hraniteljsku porodicu. Njena tetka je već tada doputovala iz Ukrajine u Nemačku da vidi svoju malu nećaku nedugo nakon zločina.

Tetka je sada starateljka

Tetka je takođe živela sa hraniteljskom porodicom nekoliko nedelja. U međuvremenu, porodični sud u Vislohu je prebacio redovno starateljstvo na tetku.

"Moja klijentkinja je presrećna što će uskoro moći da usvoji Miju u svojoj domovini kako bi mala mogla da odraste u krugu svoje porodice", rekao je advokat Tomas Franc, koji predstavlja Mijinu tetku.

"Obe su se u međuvremenu vratile u svoju domovinu", dodao je advokat.

Beba Mia je prethodno dobila ukrajinski pasoš od Generalnog konzulata u Minhenu.

Beba Mia oteta u Nemačkoj Beba Mia Foto: Police

Urne žrtava ubistva u prtljagu

"Moja klijentkinja je takođe uspela da prenese urne svojih voljenih u Ukrajinu. Bilo joj je veoma važno da sama prenese posmrtne ostatke svoje majke i sestre tamo. Sada će obe naći svoje konačno počivalište u svojoj domovini i njena porodica će imati mesto gde mogu da tuguju", rekao je advokat Franc.

Oma Maryna Mijina baka Marina Foto: Polizeipräsidium Mannheim

Otkriće zločina

Mala Mia imala je samo pet nedelja kada se i dogodilo monstruozan zločin.

Dana 7. marta 2024. godine, prolaznik je otkrio telo njene majke na Rajni kod NATO rampe (vojni zamenski prelaz na rekama) u Hokenhajmu. Prema navodima policije, Margarita R. je umrla usled "spoljnih povreda".

Tim za ubistva je potom tragao za njenom bebom Mijom i njenom majkom Marinom - sve dok početkom maja nije izvršeno hapšenje, a kod osumnjičenih je pronađena i bebe. Upoređivanje DNK je pokazalo da je to nesumnjivo Mia.

Kada je Marinino telo pronađeno, utvrđeno je da je i ona imala teške povrede na telu.

Telo 51-godišnjakinje je potom otkriveno u ribnjaku "Krummes Loch" blizu Bad Šonborna.

Margarita R Mlada mama Margarita Foto: Facebook/Margarita.R.

Ko su osumnjičeni?

Prema informacijama Bilda, radi se o Ruskinji i Nemcu (43, 44). Oni su izvedeni pred sudiju i odvedeni u zatvorske ustanove.

Ukrajinski mediji izveštavaju da su Margarita R, Marina S. i Mia poslednji put viđene u restoranu. Prema ukrajinskom sajtu Rayon.in.ua, viđene su tamo sa ženom iz Valdorfa.

Porodični poznanik je navodno rekao ukrajinskim novinarima da je ta žena na društvenim mrežama nudila ukrajinskim izbeglicama pomoć u dobijanju nemačkih dokumenata. Navodno su se preminula žena i njena majka na ovaj način upoznale sa ženom. Nije jasno da li je žena iz Valdorfa ista žena koja je u pritvoru.

Navodi se da Margarita R. takođe potiče iz Harkova u Ukrajini. Tamo je radila kao poslastičar i, između ostalog, pravila jestive bukete. Pre četiri meseca, 27-godišnjakinja je navodno došla u Nemačku iz Slovačke sa svojom majkom i živela u prihvatilištu za izbeglice u Manhajmu.

Osumnjičeni ćute u pritvoru

Osumnjičeni par (koji inače ima tri sina), je prema rečima komšija želeo "malu princezu" po svaku cenu. Od tada su u pritvoru pod sumnjom za ubistvo kako bi prikrili zločin i ćute.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA