Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojka upala u otvor lifta i poginula, roditelji traže krivca: Oglasio se stručnjak, sumnja na ovaj kvar

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Italijanski mediji u preneli da je "održavanje obavljeno nekoliko meseci ranije i da nije ustanovljeno ništa što bi signaliziralo na ovakav propust"

  • 0

Otac Selije Ditano, 25-godišnje devojke iz Italije koja je poginula kada je upala u otvor od lifta, zahteva da se pronađe odgovorna osoba za smrt njegove ćerke.

"Ko sad mora da plati? Ko je odgovoran za ovo?", rekao je otac mlade devojke koja je pala u otvor lifta zgrade u Fazanu.

Istraga je nastavljena, roditelji su dali svoje izjave, a karabinjeri su došli do tehničkih podataka u vezi sa liftom.

Italijanski mediji su preneli da je "održavanje obavljeno nekoliko meseci ranije i da nije ustanovljeno ništa što bi signaliziralo na ovakav propust".

Istražitelji su nastavili istragu o neverovatnoj smrti mlade devojke koja je u noći između nedelje i ponedeljka otišla do kuće da ostavi torbu i lične stvari, a kada je želela da siđe liftom u prizemlje, upala je u otvor i poginula.

Prema rečima jednog inženjera iz Lečea koji je stručnjak za liftove, nesreća je mogla da se dogodi zbog kvara senzora.

"Mehanizmi liftova uglavnom su centralizovani, a liftovi su programirani da ako motor radi, vrata se ne mogu otvoriti. Tu postoje induktivni senzori, oni su možda razumeli da je kabina dostigla željeni sprat i dali saglasnost za otvaranje vrata", rekao je stručnjak.

Mnogobrojni prijatelji se opraštaju od mlade devojke i ističu da ih je njena smrt jako pogodila.

"Zvezdo mala, sijaj koliko možeš. Nije moralo ovako, morao si da ostvariš svoje snove, porodicu koju si želela da stvoriš. Da pronađeš ljubav, onu pravu", jedan je od komentara na društvenim mrežama.

"Želim da te pamtim ovakvu, da plešeš uz našu omiljenu muziku. Dosta smo radili, bila si odličan 'saučesnik' u svakom pogledu", glasio je komentar još jedne Selijine prijateljice.

Podsetimo, nesreća se dogodila 1. jula u toku noći a alarm su podigli njeni roditelji kada ćerku nisu zatekli kod kuće. Beživotno telo je pronašao otac koji je Seliju nazvala na mobilni telefon i čuo da zvoni u liftu.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA