Vreme čitanja: oko 1 min.

Skrivio saobraćajnu nesreću, pa kvakom napao policajce: Nesvakidašnji slučaj kod Zagreba

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nesvakidašnji slučaj kod Zagreba

  • 0
Automobilska vrata, kvaka Foto: Shutterstock

Stjepan (20), čije prezime nije saopšteno, proglašen je krivim i osuđen jer je skrivio saobraćajnu nesreću pa napao policajce, javlja Danica.hr.

Prema presudi, on je to uradio u mestu Žitomir kod Zagreba sredinom aptila, nedugo nakon što je u Konjščini "pasatom" krapinskih oznaka skrivio saobraćajnu nesreću.

"Nakon što su njegovom vozilu prišli policijski službenici PU krapinsko-zagorske Patrik i Adrian, te je Patrik od njega na uvid zatražio vozačku, Stjepan je izašao iz vozila i zauzeo stav kao da će ih napasti.

Pritom je otrgnuo plastični rukohvat s vozačevih vrata i njime počeo zamahivati prema policijskim službenicima, govoreći im da neće nikoga slušati i neće dati nikakve dokumente, pritom i dalje mašući plastičnim rukohvatom prema njima.

Policajac Patrik naredio mu je da se smiri i prestane da maše plastičnom kvakom prema njima, uz upozorenje da će u protivnom nad njim biti upotrebljena sredstva prisile.

Ali, na naredbu i upozorenje se oglušio, i nadalje se krećući prema policajcima i nekontrolirano mašući plastičnim rukohvatom, nakon čega su policajci prema njemu upotrebili sprej s nadražujućom materijom, fizičku silu i sredstva za vezivanje.

Dakle, Stjepan je silom pružio otpor službenoj osobi u obavljanju službene radnje, čime je počinio krivično delo javnog reda – napadom na službenu osobu, zaključila je sudija.

Osuđen je na šest meseci zatvora uslovno, te mora podmiriti troškove krivičnog postupka u iznosu od 100 evra. Kao olakšavajuća okolnost uzeta mu je dosadašnja neosuđivanost.

(Telegraf.rs)

Video: Automobil "plovi" poplavljenim ulicama u naselju Braće Jerković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA