Vreme čitanja: oko 1 min.

Italija zaplenila vojne dronove kineske proizvodnje namenjene Libiji

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italija zaplenila vojne dronove kineske proizvodnje namenjene Libiji

  • 0
Kineski dron Foto: Shutterstock

Italijanske vlasti presrele su i zaplenile dva vojna drona kineske proizvodnje koja su bila namenjena Libiji upakovana u opremu za vetroturbine, saoptile su danas italijanska Carinska policija i Uprava carina.

Delovi rastavljenih dronova su pronađeni u šest kontejnera u luci Đoja Tauro u regionu Kalabrija na jugu Italije, skriveni među maketama lopatica vetroturbina, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Materijal je zaplenjen u okviru međunarodnog embarga na uvoz oružja Libiji zbog građanskog rata koji godinama besni u toj zemlji.

Čini se da su ovom zaplenom potvrđeni prošlomesečni tekstovi objavljeni u italijanskom dnevniku Korijere dela Sera u kojima se ukazuje da italijanske carinske službe imaju poverljive dojave od američke obaveštajne službe.

Materijal je zaplenjen sa kontejnerskog broda koji je plovio iz luke Jantijan na jugu Kine prema luci u Bengaziju, gradu na istoku Libije koji kontroliše vojni komandant Kalifa

Haftar.

Libija je upala u haos nakon svrgavanja Muamera Gadafija tokom pobune 2011. godine koju je podržavao NATO.

Libija je danas podeljena između suparničkih uprava na istoku i zapadu zemlje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA