Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal na ostrvu: Voditelj BBC pozvao na ubistvo Donalda Trampa

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

David Aronovič, voditelj Radio 4 izazvao buru nakon poruke na društvenoj mreži Iks, koju je usled žestokih kritika, ubrzo obrisao

  • 1
Donald Tramp Trump Menhetn sud suđenje Foto: Tanjug/AP

U Velikoj Britaniji je izbio veliki skandal nakon što je David Aronovič, voditelj Radio 4 na BBC, pozvao na ubistvo Donalda Trampa, bivšeg predsednika SAD i kandidata Republikanske stanke na narednim izborima u novembru ove godine.

Kako je preneo Mirror", on je na društvenoj mreži Iks, bivšem Tviteru, postavio poruku sledeće sadržine:

"Da sam ja Bajden, požurio bih i ubio bih Trampa na osnovu toga što on predstavlja pretnju za američko društvo".

Njegova poruka je usledila nakon što je Vrhovni sud SAD doneo odluku da bivši predsednici imaju apsolutni imunitet od krivičnog gonjenja za dela koja su počinili dok su na funkciji, dok za dela koja su počinili van funkcije nemaju imunitet.

Njegova poruka je izazvala veliku pometnju na društvenim mrežema, a pratioci ovog voditelja su brzo istakli očigledan primer kršenja BBC-jevih pravila nepristrasnosti. Odgovarajući na brojne kritike voditelj je insistirao na satiričnoj prirodi njegove poruke:

"To je satirična poruka na osnovu današnje odluke Vrhovnog suda koji je sa šest glasova za i tri protiv izglasao imunitet za bivše predsednike", naveo je on.

Nedugo nakon ove izjave Aronovič je odlučio da se povuče, tj. da obriče poruku:

"Sada postoji gomila ekstremnih desničara koji sugerišu da je moj tvit o odluci Vrhovnog suda o predsedničkom imunitetu podsticanje na nasilje, iako je to očigledna satira", naveo je on i nastavio:

"Zbog toga brišem poruku. Ako ništa drugo, ipak mi je dao mapu nekih od najluđih ljudi na ovom sajtu. Uzgred, imajte na umu da nijedan od njih nije imao problem sa samom presudom".

(Telegraf.rs)

Video: Ovde je Trampa sačekala vest da je izgubio izbore

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    3. jul 2024 | 07:03

    Je pretnja Americi i onima koji žele da Amerika vlada celim svetom, da nastavi ubijati i uništavati države koje ne žele da im se povinuju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA