Vreme čitanja: oko 1 min.

Mornarica Ukrajine pozvala ruske turiste da napuste Krim

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mornarica Ukrajine pozvala ruske turiste da napuste Krim

  • 1
Mapa Krima Foto: Shutterstock

Portparol Mornarice Ukrajine Dmitro Pletenčuk pozvao je ruske turiste da napuste Krim, dodajući da na tom poluostrvu ima mnogo vojnih objekata koje će, kako je naveo, ukrajinske odbrambene snage uništiti.

"Postoji samo jedan savet - napustite našu teritoriju. Ovo je prvi. I drugo: upozoravamo da na Krimu ima mnogo vojnih objekata i, shodno tome, niko ih neće ostaviti na miru sve dok su tamo, pa izvucite zaključke i donosite odluke koje će vam pomoći da sačuvate život i zdravlje", rekao je portparol Mornaričkih snaga Ukrajine, a prenosi Ukrinform.

Osvrćući se na eksplozije u Sevastopolju 23. juna, u kojima su poginule četiri osobe, a više od 150 ljudi ranjeno, Pletenčuk je rekao da Ukrajina ne granatira civilne objekte, a da Rusija zanemaruje bezbednost civilnog stanovništva.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da je na Sevastopolj tada ispaljena raketa američke proizvodnje ATACMS sa kasetnom bojevom glavom, a da je usled dejstva ruske PVO projektil skrenuo sa kursa i da su njegovi fragmenti pali na plažu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Nevreme "trese" naselje Šumice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA