≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klimatolozi šokirali najavama, pitali smo Srbe koliko dugo će moći da uživaju u letovanju na Mediteranu

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klimatske promene, više ne tako polako ali sigurno, uzimaju maha, a strahuje se da će naša omiljena letovališta na Mediteranu uskoro biti "neuslovne" za godišnji odmor

  • 2
Makarska, Dalmacija, Hrvatska, more, plaža Foto: Shutterstock

Ugledni britanski The Telegraph navodi da svi znaci upućuju na to da će do kraja ovog veka popularnost Mediterana, kao privlačnog odredišta za letni odmor pasti, a kao glavni razlog navode se ekstremne vrućine i tropski talasi koji postaju standard u ovom delu Europe, a mogli bi dovesti do toga da klima postane neugodna za ugodan odmor.

Klimatske promene, više ne tako polako ali sigurno, uzimaju maha, a strahuje se da će naša omiljena letovališta na Mediteranu uskoro biti "neuslovne" za godišnji odmor.

Ono što je sigurno, i naši čitaoci se slažu sa ovim mišljenjem, jer je čak 36 odsto (1299 ljudi) reklo je da će moći da uživa još "desetak godina, a da će onda biti vrelo kao u Sahari".

Oko 24 odsto, 879 osoba, smatra da smo mirni još pola veka, a sličan broj misli da ćemo bezbrižno letovati barem 200 godina.

Najmanji broj, 654 ljudi, glasalo je da i kada bude milion stepeni, ići će na Mediteran.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    1. jul 2024 | 16:06

    "Klimatske promene, više ne tako polako ali sigurno, uzimaju maha" - СВЕ је то само политика. Клима се мења на МИЛИОНЕ година, што укључује и ледена ДОБА. Људи бркају "климу" са "временским приликама" - и у Сахари падне снег (и скорије, и пре 100 милиона година...), што је време, али се клима променила ПОСТЕПЕНО, НЕУОЧЉИВО, за више десетина милиона година.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA