Vreme čitanja: oko 2 min.

Bajden danas sa porodicom odlučuje o nastavku kampanje?

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izvori NBC News tvrde da će Bajden danas sa članovima svoje porodice razgovarati o tome da li treba da ostane u kampanji

  • 11
Džo i Foto:

Predsednik SAD Džo Bajden danas će navodno razgovarati sa svojom porodicom o tome da li će nastaviti trku za reizbor, nakon što je veliki broj demokrata izrazio zabrinutost posle debate predsednika protiv republikanskog rivala Donalda Trampa.

"Bajden i prva dama Džil u toku dana će se sresti s decom i unucima u predsedničkom odmaralištu Kamp Dejvid, u Merilendu", rekli su izvori za NBC njuz.

Izvori su dodali da su razgovori porodice Bajden neformalni.

Demokrate, uključujući bivšeg predsednika Baraka Obamu i bivšu predsednicu Predstavničkog doma Nensi Pelosi, priznali su da je Bajden imao loš nastup u debati u četvrtak, ali su javnosti saopštili da ga podržavaju u nastavku kampanje.

''Ovi izbori su i dalje izbor između nekoga ko se celog života borio za obične ljude i nekoga ko brine samo o sebi“, poručio je Obama.

Potparol Nensi Pelosi je izjavio da Bajden i dalje ima njenu punu podršku, a da se ona raduje prisustvu njegovoj inauguraciji 2025. godine.

Istovremeno, demokrate smatraju da Bajdenu treba dati prostor da odredi sledeće korake.

Oni veruju da samo predsednik, u dogovoru sa svojom porodicom, može odlučiti da li da nastavi ili da prekine svoju kampanju ranije, a da neće dobro reagovati na pritisak.

''Samo dve osobe mogu da donesu ovu odluku, a to su predsednik i njegova supruga. Svako ko ne razume koliko će ova odluka biti duboko lična i porodična, nije upoznat sa situacijom'', rekao je jedan od izvora.

Bajden je u subotu održao niz događaja za prikupljanje sredstava za kampanju u Njujorku i Nju Džerziju, gde je priznao da performans na debati nije bio dobar, ali je pokušao da uveri donatore da još uvek može da pobedi na predsedničkim izborima protiv Trampa.

Glasači širom SAD takođe su izrazili zabrinutost zbog glasanja za oba kandidata nakon debate u četvrtak, a jedan od predloženih kandidata da zameni Bajdena je guverner Kalifornije Gavin Njusom, koji je javno podržao aktuelnog predsednika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Bajden se hvalio Si Đinpingu svojom igračkom: Zovu je ZVER

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    30. jun 2024 | 16:09

    Zlotvor satanistički!

  • Krece

    30. jun 2024 | 16:33

    se ko "ROBOT" 😂😂😂 🤷‍♂️ - Neki to glume, a' on se tako krece u 81 godini. Sta ima njegov uzi krug da razmislja ? Pa vode ga vec za rukicu, kao izgubljeno stra*ilo ! 🤦‍♂️

  • Vodolijax

    30. jun 2024 | 16:28

    Još jedna farsa kao porodica odlučuje......verovatno doneta odluka da se on skloni .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA