Vreme čitanja: oko 1 min.

Šumski požar u Grčkoj van kontrole, naređena evakuacija osam mesta

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Upućene poruke za evakuaciju osam naselja

  • 0
Šumski požari, Grčka Foto:Tanjug/AP

U subotu popodne popodne u niskoj vegetaciji na Serifosu u Grčkoj izbio je požar, a jaki vetrovi koji duvaju na ostrvu otežavaju gašenje, javlja Protothema.

Na lice mesta su stigli jedno vozilo sa četiri vatrogasca, kao i opštinske cisterne. Paralelno, dolaze vatrogasne snage iz Atine, 22 vatrogasca sa 11 vozila, kao i sa Sirosa, 7 vatrogasaca sa 3 vozila. Takođe, do poslednje dnevne svetlosti delovala su dva aviona i jedan helikopter.

Kako javlja Protothema, vatra je van kontrole.

Tri puta se oglasio alarm na ostrvu. U 20.52 po lokalnom vremenu poslata je poruka u kojoj je navedeno: "Požar na Serifosu. Ako se nalazite u oblastima Ramos, Livadakia, Karavi, evakuišite se ka Livadi".

Ranije je poslata poruka da se oni koji se nalaze u oblastima Kutalas, Ganema, Vagia i Kalo Ambeli moraju evakuisati ka gradu Serifos preko Kutalasa. Prva poruka u 18.18 glasila je: "Ako se nalazite u oblastima Ramos i Livadi Serifosa, evakuišite se ka Serifosu".

Požar je izbio u subotu popodne u oblasti Livadi i zbog jakih vetrova se proširio.

(Telegraf.rs)

Video: Novi Pazar na nogama: Pretresa se stan nastradalog vehabije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA