Vreme čitanja: oko 2 min.

Snimak haosa u Mančesteru: Policajci trčali ulicom i pucali da ubiju psa, građani se u šoku hvatali za glavu

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hici su ispaljeni na XL bulija nakon što je žena napadnuta na ulici

  • 4
XL buli Foto: Shutterstock

Žena je povređena u napadu XL bulija, saopštila je policija. Policija Velikog Mančestera saopšila je da je primila "nekoliko izveštaja" da je pas "opasno van kontrole" i da napada ljude na Glejdstoun Roudu, u petak oko 21 sat, javlja BBC.

Policija je saopštila da je pas "ubijen na licu mesta" od strane naoružanih službenika nakon što policija i građani nisu uspeli da "ponovo uspostave kontrolu" nad njim.

Lokalni stanovnici su rekli da su čuli nekoliko pucnjeva ispaljenih na psa i verovali su da je policijska reakcija bila "veoma preterana".

Video reakcije policije na napad psa podeljen je na društvenim mrežama, a na njemu se vidi kako dva policajca jure psa niz ulicu i ispaljuju sedam hitaca na njega.

Predstavnik policije je rekao da žena "još prima tretman za svoje povrede" i da su dva muškarca uhapšena nakon što su "konfrontirali službenike".

Lokalni stanovnici su rekli da su bili zaprepašćeni onim što se dogodilo. Jedan muškarac, čiji je automobil pogođen metkom, rekao je za BBC da je bio "veoma šokiran" i da veruje da je policijska reakcija bila "veoma preterana".

"Ne očekujete da vidite policajca kako trči niz vašu ulicu i puca na psa", rekao je on.

"Bilo koji od tih hitaca mogao je da rikošetira u kuću. Neki od komšija i ja smo imali oštećene automobile, a moja sestra je bila u kući i bila je veoma uznemirena."

Muškarac je rekao da je ranije video psa na ulici i da nije delovao "previše agresivno".

"Samo je trčao unaokolo", rekao je.

"Policija nije delovala kao da pokušava da ga uhvati - nije bilo ni hvatača pasa."

Od policije je zatražen komentar reakcije njenih službenika.

XL buliji su početkom godine postali predmet strogih pravila o vlasništvu, koja zahtevaju da se pasmina drži na povocu i sa brnjicom u javnosti.

Predstavnik policije je rekao da nakon što "lokalni službenici i građani" nisu uspeli da ponovo uspostave kontrolu nad psom, "rizik i šteta koju je prouzrokovao kao zabranjena pasmina" značili su da je morao biti "ubijen na licu mesta kao poslednja moguća opcija".

"Razumemo zabrinutost koju će ovaj incident izazvati unutar zajednice, ali naši službenici imaju dužnost da deluju u izazovnim situacijama na redovnoj bazi sa ciljem da svi budu bezbedni", rekli su iz policije.

Dodali su da službenici rade na utvrđivanju vlasnika psa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA