Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako svetski mediji izveštavaju o terorističkom napadu u Beogradu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetski mediji detaljno su izvestili o terorističkom napadu u srpskoj prestonici

  • 3
Izraelska ambasada napad, uviđaj Foto: Tanjug/Marko Đoković

Svetski mediji posvetili su veliku pažnju terorističkom napadu koji se dogodio danas u Beogradu.

Najviše pažnje su, logično, posvetili izraelski mediji, pošto se ispred ambasade njihove zemlje i desio ovaj incident, te su vest o ovom napadu istakli na naslovnim stranama svojih portala.

Times of Israel u opširnom izveštaju javlja da je napad izvela osoba povezana s vehabističkim pokretom, dok Jerusalem Post piše da je povređeni pripadnik Žandarmerije brzo reagovao i potegao oružje, te bio teroristu.

Ynet navodi da je napadač "prešao u islam i radikalizovao se".

Rojters je javlja da je napadač sa samostrelom napao pripadnika srpske policije koji ga je ubio. Agencija prenosi reči ministra policije Ivice Dačića da u pitanju teroristički pad. Sličan izveštaj objavila je i agencija Associated Press (AP). AFP prenosi da je napadač a samostrelom ubijen, citirajući Dačićevu izjavu da se radi o terorizmu.

CNN takođe javlja da se radi o terorističkom napadu, dodajući da su mnoge evropske zemlje posle 7. oktobra i napada Hamasa na Izrael pojačale mere bezbednosti oko diplomatskih predstavništava jevrejske države, kao i oko verskih objekata.

Britanski The Guardian javlja da je napadnut policijski službenik koji je čuvao Ambasadu Izraela, kao i da je napadač ubijen, dodajući da je napadač pripadnik vehabijskog pokreta.

BBC uz informacije o napadu dodaje da ovo nije prvi incident kod izraelskih diplomatsko-konzularnih predstavništava od 7. oktobra.

Sky News, uz detaljan izveštaj iz Beograda, prenosi da je ranjeni napadač uspešno operisan, kao i da je u Srbiji proglašen crveni nivo bezbednosti.

Opširan izveštaj uz mnoštvo fotografija iz Beograda donosi i The Sun, ali i podseća da je 2009. u Srbiji došlo do hapšenja četvorice vehabija koji su planirali teroristički napad na fudbalskom stadionu u Novom Pazaru.

(Telegraf.rs)

Video: U Novom Pazaru primetno pojačano prisustvo policije posle napada na žandarma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    29. jun 2024 | 19:47

    Izrael priznao t.z.v laznu drzavu Kosovo i otvorio ambasadu i Pristini gde se obucavaju ovi teroristi.!!

  • 32

    29. jun 2024 | 18:36

    Ranjeni napadač?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA