Vreme čitanja: oko 1 min.

Tražila zabranu prilaska za bivšeg, rekli da nema osnova, ubio je pred sinom: Nova žrtva nasilja na Balkanu

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudija je odbio zahtev da se produži mera zabrane prilaska, a u obrazloženju je navodno naveo da su "činovi nasilja bili povremeni", odnosno kada je nasilnik bio pod uticajem alkohola

  • 6
Rumunija, ubio bivšu ženu Foto: Privatna arhiva

Žena (41), koja je od suda tražila da izrekne zabranu prilaska njenom suprugu, postala je najnovija žrtva porodičnog nasilja na Balkanu.

Žena je brutalno ubijena u Murešu u Rumuniji, nedugo nakon što je sudija rekao da nema osnova za izricanje zabrane prilaska jer je "zahtev neosnovan", iako je prethodno trpela nasilje od supruga.

Pakao žrtve počeo je krajem prošle godine. Suprug, sa kojim je bila u braku 20 godina i kojem je rodila troje dece počeo je čudno da se ponaša i odjednom je postao izuzetno agresivan. Muškarac (44) je suprugu počeo da vređa i maltretira, te je posle decenija braka odlučila da se razvede.

Žena, koja je radila kao glavni računovođa u gradskoj skupštini, u decembru je pretrpela od njega stravične batine, nakon čega je dobio dvomesečnu zabranu prilaska. Međutim, on je nastavio da je zove i da joj preti.

U februaru, strahujući da će joj ponovo nauditi, žrtva je tražila da se produži mera zabrane prilaska, ali je sudija odbio zahtev. U obrazloženju je naveo da su "činovi nasilja bili povremeni", odnosno kada je nasilnik bio pod uticajem alkohola i da nema dovoljno osnova da se produži mera zabrane.

Četiri meseca kasnije žena je brutalno ubijena.

Kako prenose mediji, svađe su ponovo počele kada je počelo da se pregovara o podeli imovine stečene u braku. Najveći problem je bila kuća u kojoj je porodica živela, pošto je osumnjičeni želeo da cela kuća ostane njemu. U napadu besa zgrabio je nož i izbo je bivšu suprugu, a navodno se sve dogodilo naočigled njihovog sina (16).

Osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana.

(Telegraf.rs)

Video: Stravično porodično nasilje u Dobanovcima: Potresna ispovest prvog komšije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA