Vreme čitanja: oko 1 min.

Tragedija u čuvenim pećinama: Turistkinja poginula kada ju je talas povukao u more

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki talas je osim nastradale turistkinje povukao još tri osobe u more. Međutim, oni su uspeli da se spasu nakon što su doplivali do obale

  • 0
Kanarska ostrva, Španija Foto: Pixabay/ravelinerin

Turistkinja iz Velike Britanije (32) poginula je kada ju je talas povukao u more u čuvenim morski pećinama na Kanarskim ostrvima! Kako je preneo Dailymail, do nesreće je došlo na ostrvu Fuerteventura.

Veliki talas je osim nastradale turistkinje povukao još tri osobe u more. Međutim, oni su uspeli da se spasu nakon što su doplivali do obale.

Dva lokalna ribara i jedan vatrogasac koji nije bio na dužnosti pokušali su da spasu nesrećnu ženu, nakon što su svedoci potražili pomoć u obližnjem selu.

Oni su je brzo pronašli i izvukli iz vode na jedan mali čamac, ali je konstatovana smrt kada su je dovezli do obale.

Dvoje drugih turista starih 18 i 26 godina primili su medicinsku pomoć na licu mesta. Nesreća se dogodila juče oko 20,30 sati u pećini Ajuž. Ove pećine su glavna atrakcija na ovom delu ostrva.

Svake godine posećuje ih na hiljade turista. Proglašene su za nacionalni spomenik još 1987. Ovo nije prvi put da je neko od turista nastradao obilazeći ove pećine.

(Telegraf.rs)

Video: Katastrofa u Španiji: Pogledajte posledice najveće suše u poslednjih hiljadu godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA