≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin upotrebio jezivo oružje, odlučio da spali ceo grad: "Neprijateljske vojske više nema"

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Časiv Jar smešten je na visini oko 20 kilometara zapadno od Bahmuta, grada koji su ruske snage zauzele pre godinu dana, a obe strane ga vide kao potencijalnu polaznu tačku za rusko napredovanje prema ključnim gradovima istočne regije Donjeck, napose Kramatorsku i Slovjansku

  • 0

Ukrajinska vojska saopštila je u četvrtak da su njene snage isterale ruske trupe iz okruga u gradu Časiv Jar na istočnom frontu, dok Rusi i dalje tvrde da u istom gradu i da napreduju.

Časiv Jar smešten je na visini oko 20 kilometara zapadno od Bahmuta, grada koji su ruske snage zauzele pre godinu dana, a obe strane ga vide kao potencijalnu polaznu tačku za rusko napredovanje prema ključnim gradovima istočne regije Donjeck, napose Kramatorsku i Slovjansku.

Portparol vojske Nazar Vološin je novinskoj agenciji Ukrinform izjavio da su ukrajinski branitelji istisnuli ruske snage iz okruga Kanal u Časiv Jaru.

"Neprijateljske vojske više nema", rekao je.

Vološin je dodao kako ruske snage ne mogu zauzeti Časiv Jar, zbog čega su grad odlučile uništiti. Između ostalog, kažu Ukrajinci, Rusi koriste i zloglasni TOS-1, višecevni raketni lanser s raketama koje su opremljenim aerosolnim bojnim glavama.

"To je užasno oružje koje udara termobaričnim raketama", poručio je Vološin.

Ruske snage zaista nastoje da razore Časiv Jar svim raspoloživim sredstvima, pokazuju i snimci iz samog grada. Tako se na fotografijama koje su snimljene dronom vide uništeni kvartovi i crne zgrade u, kako kažu Ukrajinci, nekad prosperitetnom gradiću u Donbasu.

Prizori koji se mogu vidjeti podsećaju na neki distopijski film i sasvim je očito da se na kvartove Časiv Jara bacila sva sila bombi, raketa i topničkog streljiva. Uz zgrade, pošteđena nije bila ni crkva.

Predratna populacija ovog gradića bila je oko 12.000 ljudi, a teško je zamisliti da će se od ovakvog razaranja Časiv Jar brzo oporaviti, čak i pod malo vjerojatnom pretpostavkom da rat brzo stane, prenosi Jutarnji.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA