Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajden i Tramp stigli u Atlantu: Sve je spremno za debatu koju čitav svet očekuje sa nestrpljenjem

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Debata će, kako prenosi Glas Amerike, biti organizovana po strožim pravilima kako bi se izbeglo prekidanje, ismejavanje i nadglašavanje kandidata, što je imalo uticaj na debatu iz 2020.

  • 1
Džozef Bajden Atlanta Foto:Tanjug/AP

Broje se poslednji sati do prve televizijske debate između Džozefa Bajdena i Donalda Trampa, koja će se od 03 sata po našem vremenu održati u Atlanti!

Bajden, kandidat Demokratske stranke i Tramp, kandidat Republikanske stranke, doputovali su nešto ranije danas u prestonicu Džordžije, gde će uživo odmeriti snage prvi put još od izbora 2020. na kojima je demokrata odneo ubedljivu pobedu.

Bajden je u Atlantu doputovao predsedničkim avionom, a na pisti ga je dočekala delegacija Demokratske stranke u kojoj su između ostalog bili bivši i sadašnji gradonačelnici ovog grada.

Na drugoj strani, Tramp je u Džordžiju doputovao svojim privatnim avionom. Debata između Bajdena i Trampa će se održati u studiju CNN. Džordžija je jedna od sedam takozvanih "sving država", za koje se ne zna unapred sa velikom sigurnošću kom kandidatu će dati više glasova.

Debata u Atlanti će, kako prenosi Glas Amerike, biti organizovana po strožim pravilima kako bi se izbeglo prekidanje, ismejavanje i nadglašavanje kandidata, što je imalo uticaj na debatu iz 2020.

U studiju neće biti publike, a mikrofon će biti isključivan kandidatu koji nema reč.  Rekviziti na sceni neće biti dozvoljeni, a kandidati će na raspolaganju imati samo olovku, papir i flašicu vode. Bacanjem novčića je odlučeno da Bajden bude na desnoj, a Tramp na levoj strani bine.

Planirane su i dve pauze za reklame tokom kojih Bajden i Tramp neće moći da kontaktiraju sa svojim saradnicima. Debata će biti zavšena dvominutnim završnim rečima. Prvi će govoriti Bajden, a potom Tramp što je takođe odlučeno novčićem. Predviđeno je da debata traje 90 minuta.

(Telegraf.rs)

Video: Tramp dao autogram konobarici, pred masom joj se potpisao na potpuno neočekivanom mestu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    28. jun 2024 | 01:09

    Doping test za Bajdena. Nafilovaće ga testosteronom.i steroidima da može sam da izađe na binu i da se posle vrati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA