Vreme čitanja: oko 1 min.

Teretni voz iskočio iz šina: Naređena masovna evakuacija u SAD

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukupno je 25 vagona iskočilo iz šina. Do zaključenja ovog teksta nije bilo izveštaja o povređenima ili požaru na mestu nesreće, iako je došlo do curenja iz jednog od prevrnutih vagona

  • 0
Ilinois železnička nesreća Foto:Tanjug/AP

Voz Kanadske nacionalne železnice iskočio je iz šina u selu Mateson u Ilinoisu oko 10:30 sati po lokalnom vremenu, zbog čega je naređena hitna evakuacija svih koji žive u prečniku od skoro dva kilometra od nesreće!

Kako je preneo Dailymail, na lice mesta su odmah poslati timovi za zaštitu od hemijskih opasnosti u specijalnim odelima. Ukupno je 25 vagona iskočilo iz šina. Do zaključenja ovog teksta nije bilo izveštaja o povređenima ili požaru na mestu nesreće, iako je došlo do curenja iz jednog od prevrnutih vagona. U njemu se navodno nalazio tečni naftni gas.

Vlasti su naredile stanovnicima u krugu od jedne milje da se evakuišu i da sa sobom ponesu lekove i neophodne zalihe. Nedugo potom je naredba za evakuaciju ublažena. Tečni naftni gas je bezbojan, zapaljiv i bez mirisa. Koristi se kao gorivo za uređaje za grejanje i kuvanje. Udisanje može da izazove pospanost i iritaciju disajnih puteva.

Zvaničnici su potvrdili da je evakuacija naređena iz predostrožnosti imajući u vidu da je voz prevozio opasne hemikalije. Železnički saobraćaj u regionu je prekinut.

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija stravičnog sudara vozova u Grčkoj: Kako je došlo do tragedije koja je potresla Evropu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA